"Tırnakçı Çetesi" Kamerada - Son Dakika
Güncel

"Tırnakçı Çetesi" Kamerada

"Tırnakçı Çetesi" Kamerada

Samandıra'da müşteri kılığında girdikleri bir markette 'tırnakçılık' diye tabir edilen yöntemle hırsızlık yapan 4 kişilik çete kameralara yakalandı.

19.06.2014 14:24  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olay, Samandıra’daki bir markette meydana geldi. Markete giren 4 hırsız alışveriş yaptıktan sonra kasaya yöneldi. Farklı müşteriler gibi sıraya giren 4 hırsızdan ilki yaptığı 9 liralık alışveriş karşılığında kasiyere 200 lira uzattı. Kasiyerle konuşarak kafasını karıştırmaya çalışan hırsız verdiği 200 lirayı geri isteyerek bozuk para vereceğini belirtti.

Kasiyerden 200 lirayı geri alan hırsız el çabukluğu ile parayı cebine koyarken kafasını karıştırdığı kasiyerden bu kez geri aldığı paranın üstünü istiyor. Kasiyerden 200 lira üstünü alan hırsız marketten çıkarken sıradaki arkadaşı ise alışverişini yaparak marketten çıkıyor. Çete üyesi 3’üncü kişi sırada beklerken araya giren 4’üncü hırsız ise kasiyere 50 lira vererek bir sigara istiyor. Kasa önünde hareketli olduğu gözlenen 4’üncü hırsız da aynı yöntemle önce verdiği daha sonra ise geri aldığı paranın üstünü kasiyerden istiyor.

Hırsızların marketten ayrılmasının ardından düştüğü tuzağın farkına varan kasiyer durumu işyeri sahibine bildirdi. Kamera kayıtlarından tırnakçı diye tabir edilen hırsızları fark eden iş yeri sahibi durumu polise bildirdi.

Güvenlik kameralara görüntülerini inceleyen polis hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde 4 hırsız market içinde bir süre bekleyip alışveriş yapıyorlar. Görüntülerde kasa önünde sıraya giren 4 hırsızın kasiyerin kafasını karıştırarak tırnakçılık yöntemi le hırsızlık yaptıkları görülüyor. Görüntülerde hırsızların marketten ayrılmasının ardından durumdan şüphelenen kasiyerin bir süre kasadaki paralara bakarak duraksadığı görülüyor.

Yaşanan olayı anlatan işyeri sahibi Abdurrahman Kontuk duruma tepki gösterdi. Kontuk emniyet yetkililerinin hırsızları yakalayıp adalete teslim etmelerini istediğini belirtti.

CENK İŞVER

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Tırnakçı Çetesi' Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement