Tırnaklı Ekmeğe Rakipler Geliyor - Son Dakika
Güncel

Tırnaklı Ekmeğe Rakipler Geliyor

Tırnaklı Ekmeğe Rakipler Geliyor

Şehrin yöresel tatları arasında yer alan tırnaklı ekmeğe iki yeni rakip çıktı. Bunların biri Siverek ekmeği ve Suriyelilerin kendi ekmekleri olan Hubus ekmeği.

17.06.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırınlarda ustalar tarafından yapılan, yabancılar tarafından adına odun ekmeği, kent genelinde ise tırnaklı ekmek denilen yöresel ekmeğe yeni rakipler çıkmaya başladı. Odun ateşinde pişirilen tırnaklı ekmek 75 kuruştan satışa sunuluyor. Tırnaklı ekmeğin rakipleri olan Siverek ekmeği 1 liradan, Suriye ekmeği ise 1,25 kuruştan satışa sunuluyor.

SİVEREK EKMEĞİ BAYATLAMIYOR
Siverek'in yöresel tatları arasında yer alan Siverek ekmeği, en çok tüketilen ekmekler arasında liderliğe yükselmeye başladı. Odun ateşinde pişirilen ekmekler bayatlamadığı için kent merkezinde getirilip satılmaya başlandı. Serin ortamda muhafaza edildiği takdirde bir hafta sonra bile tüketilebilen Siverek ekmeği, tanesi 1 liradan satışa sunuluyor. Hem tadının güzel olması ve çabuk bayatlamamasından dolayı Siverek ekmeği Siverek dışında da rağbet görmeye başladı.

HUBUS HEM UCUZ HEM DOYURUCU
Suriyeliler şehre yerleşmekle kalmadı üstelik yöresel tat ve yemeklerini de getirdi. Suriyelilerin beraberinde getirdikleri ve vatandaşın çok sevdiği Hubus oldu. Hubus Arapça'da ekmek olarak bilinen ve Suriyelilerin kendi tandırlarında pişirdiği lavaş ekmek. Hubus hem ucuz olması hem de doyurucu olmasından dolayı çokça tercih ediliyor. Bir poşetin içinde 8 adet olarak satılan Hubus ekmeği ise 1,25 kuruştan piyasaya sürülüyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tırnaklı Ekmeğe Rakipler Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement