Tısiad Yönetimi, Gto'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tısiad Yönetimi, Gto'yu Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Irak'ta İtalyan köyü var, İngiliz köyü var, neden Türk köyü olmasın" dedi.

17.04.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, " Irak'ta İtalyan köyü var, İngiliz köyü var, neden Türk köyü olmasın" dedi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre Bartık, Türkiye - Irak Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde, Irak'ta yapılacak her türlü çalışmaya destek verdiklerini belirtti.

Gaziantep'in ihracatında ilk sırada bulunan Irak'ı önemsediklerini ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Her platformda dile getiriyoruz. Gaziantep ile Erbil arasında hava ulaşımının bir an önce başlatılması gerekiyor. İhracatımızın büyük bir bölümünü yaptığımız ülkeye ulaşımımızın hızlı olması lazım. Karayoluyla Irak'a günübirlik gidip geliş zor. Havayoluyla da aktarmalı gidiyoruz. Bizim Irak'a, Gaziantep'ten uçuş yapmamız lazım."

Bartık, Irak'ta Türk inşaatçılarının daha verimli çalışması gerektiğini vurgulayarak, "Irak'ta İtalyan köyü var, İngiliz köyü var, neden Türk köyü olmasın" ifadelerini kullandı.

Irak'la ilişkileri komşuluk ilişkisinin ötesine taşınması gerektiğini belirten Bartık, "Her konuda birlikteliğimiz olan Irak'la ilişkilerimizin komşuluk ilişkisinin ötesine taşınması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Kılıç da Türkiye'nin Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığı Irak'ın önemli bir pazar olduğunu kaydetti.

Irak pazarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, bu anlamda GTO'nun Erbil'de ofis açmasını takdir ettiklerini söyledi.

Kılıç, "Irak bizim için avantajlı bir ülke. Türk mallarına karşı hayranlık var. Türkmenistan'dan sonra müteahhitlik teklifi aldığımız ikinci ülke Irak. Müteahhitlerimiz Irak'ta harika işler çıkarıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tısiad Yönetimi, Gto'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement