Tisk Başkanı Eyüboğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tisk Başkanı Eyüboğlu Açıklaması

Tisk Başkanı Eyüboğlu Açıklaması

"İşçi ve işveren konfederasyonlarının, üyeleri olan işçi ve işveren sendikalarına, toplu iş sözleşmesi müzakerelerini barışçıl şekilde sonuçlandırmaya yönlendirmelerini çok önemli buluyorum" "İşçi konfederasyonlarını bu amaçla işbirliği yapmaya davet ediyorum"

24.07.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu, işçi ve işveren konfederasyonlarının, işçi ve işveren sendikalarını, toplu iş sözleşmesi müzakerelerini barışçıl şekilde sonuçlandırmaya yönlendirmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, "İşçi konfederasyonlarını bu amaçla işbirliği yapmaya davet ediyorum" dedi.

Eyüboğlu, yazılı açıklamasında, işçi ve işveren kesimleri arasındaki uyumun ekonomik ve sosyal kalkınma konusundaki önemine işaret etti.

Ülkenin kalkınmasını, Türkiye'deki işletmelerin uluslararası rekabet gücünün belirlediğine dikkati çeken Eyüboğlu, işletmelerin üretim, yatırım, istihdam ve ihracat yaratma kabiliyetinin ise çalışma barışının sürdürülmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Eyüboğlu, Türk işverenlerini endüstri ilişkileri alanında temsil eden tek çatı örgütü olarak TİSK'in, işçi konfederasyonları ile koordinasyonu, sosyal diyaloğu, işbirliğini esas alan mevcut çizgisini devam ettireceğini ve sosyal sistemde temel denge faktörü olma rolünü sürdüreceğini kaydetti.

İşçi ve işveren kesimlerinin büyüme, ihracat, istihdam, mesleki eğitim, iş sağlığı ve güvenliği alanları başta gelmek üzere hemen her konuda çıkar ve hedeflerin ortak olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son dönemde bazı iş kollarında yaşanan grevler endişe vericidir. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal koşulları çerçevesinde masa başında varılacak her uzlaşma büyük değer taşımaktadır. Bu itibarla işçi ve işveren konfederasyonlarının, üyeleri olan işçi ve işveren sendikalarına, toplu iş sözleşmesi müzakerelerini barışçıl şekilde sonuçlandırmaya yönlendirmelerini çok önemli buluyorum. İşçi konfederasyonlarını bu amaçla işbirliği yapmaya davet ediyorum. İstihdamı artıracak yatırımların önünü açmak, endüstri ilişkilerini çağın gereklerine göre yenilemek, rekabetçi ürün ve hizmet sunan iş kollarını uluslararası pazarlarda desteklemek için üzerimize düşen sorumluluğun gereğini, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tisk Başkanı Eyüboğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement