"Tiyatro"Ya Renkli Açılış - Son Dakika
Yerel

"Tiyatro"Ya Renkli Açılış

"Tiyatro"Ya Renkli Açılış

"31.İzmir Tiyatro Günleri", İtalyan grup Carnasciala'nın renkli gösterisiyle Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

27.03.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"31. İzmir Tiyatro Günleri", İtalyan grup Carnasciala'nın renkli gösterisiyle Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Devlet Tiyatrosu işbirliğinde düzenlenen Tiyatro Günleri'nin açılış mesajına, "Tiyatro her zaman vardı. Var olacaktır" sözleri damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, tiyatronun dünyanın en etkili sanat dallarının başında geldiğini vurgulayarak, "Tiyatroyu yok etmek isteyenler yok olur, unutturmak isteyenler unutulur ama tiyatronun kendisi mutlaka vardır" dedi. Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi olarak kültür- sanat faaliyetlerinin her işinde yer almaya ve destek olmaya devam edeceklerini de vurguladı. Açılışta Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Özge Ünlütezcan, sanatçı Göksel Kortay tarafından hazırlanan "Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi"ni, Mert Arat ise Dario Fo tarafından hazırlanan "Uluslararası Bildiri"yi okudu. "31. İzmir Tiyatro Günleri"ni takip etmek isteyen İzmirliler,http://www.izmir.bel.tr/Kultursanat/Anasayfa web sitesinden programa ulaşabilirler.

Tiyatro günleri kapsamında, İtalya, Bulgaristan, Brezilya, Almanya, Slovenya gibi ülkelerden farklı tiyatro gruplarının sahneleyeceği oyunlar yer alıyor. 31.Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında, 1-5 Nisan 2012 tarihlerinde ise Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Polonyalı tiyatro ekibi 'Regula Contra Regulam' tarafından bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.

EMEK ÖDÜLÜ SAYIN'A VERİLECEK

31.Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında yaşamı boyunca tiyatroya üstün hizmet vermiş sanatçı ve bilim adamlarına layık görülen Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü'nün 15.si oyun yazarı Hidayet Sayın'a verilecek.

İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 31. Dekor - Eskiz - Maket Sergisi de sanatseverlerle buluşacak. Sergi, Sahne Tasarımı Bölümü öğrencilerinin çeşitli tiyatro oyunu, opera, bale gösterimleri için hazırladığı desen, doku, maket, boyut çalışmaları; set tasarımı eskizleri ve maketleri ile çeşitli malzemelerden kostüm uygulamaları ve kukla tasarımlarından oluşuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Tiyatro'Ya Renkli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement