Tiyatroda Fore Kazıklar Çakılıyor - Son Dakika
Güncel

Tiyatroda Fore Kazıklar Çakılıyor

Tiyatroda Fore Kazıklar Çakılıyor

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Devlet Tiyatroları Karşıyaka Sahnesi'nin fore kazıkların çakılmasına bu ayın sonunda başlanacağı müjdesini verdi.

06.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Aralık ayında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, KSK Kulüp Başkanı Fatih Diniz ve Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürlerinden Bozkurt Kuruç tarafından sembolik temel harcı atılan Karşıyaka Sahnesi'nin inşaat alanında çalışma yapılmaması Karşıyakalıların büyük tepkisine yol açmıştı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel'i ziyaret eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ile Karşıyaka sahnesi ile ilgili yapılan görüşmede, yeraltı su seviyesinin gecikmeye neden olduğu belirtildi.

Sevindirici müjde Kaymakam Yücel'den

Kaymakam Yücel, Genel Müdür Birecik ile yaptığı görüşmede Nisan sonuna doğru Karşıyaka Sahnesi'nin fore kazıklarının çakılacağı bilgisini aldığını, bu habere çok sevindiğini belirterek şöyle konuştu. "Geçen gün Devlet Tiyatroları Genel Müdürümüz Nejat Birecik ve Müdür Yardımcısı Ercan Sevim beni ziyarete geldiklerinde Karşıyaka Sahnesi'nin inşaat durumunu da görüştük. Bana Nisan sonunda fore kazıklarının çakılmaya başlanacağı söylendi. Bu müjdeyi bütün Karşıyakalılar ile paylaşmak istedim."

Yer altı su seviyesinin çalışmaları geciktirdiği, Yeraltı su seviyesinin mevsimsel değişiklikleri ve yapılacak olan tiyatro binasına komşu binaların çok eski olmasından dolayı Karşıyaka Belediyesince özel iksa tedbiri uygulanacağı edinilen bilgiler arasında.

1985 yılında Eski Efes Sineması'nın yerine açılan Devlet Tiyatrosu Karşıyaka Sahnesi'nin inşaatı iki yıl önce yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı.

Karşıyaka'ya modern bir tiyatro sahnesi

Bir dönümlük alanda eski sahnenin yerine modern teknoloji fore kazıklarla yapılacak modern binanın 315 koltuk kapasiteli, 1 bodrum, 1 zemin, 2 normal kat ve teras çatıdan oluşacağı, inşaatın 2 yılda bitirilmesi planlandığı belirtiliyor.
4 adet engelli platformu bulunacak modern salonda, zemin halı ile kaplanacak, duvarda ses izolasyonu için ahşap akustik paneller, yarı yutucu akustik paneller, kumaş kaplı akustik paneller ile tavanda mdflam akustik asma tavan kullanılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatroda Fore Kazıklar Çakılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement