Aydın TKDK'dan Arıcılara Destek - Son Dakika
Yerel

Aydın TKDK'dan Arıcılara Destek

Aydın TKDK\'dan Arıcılara Destek

Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü, arıcılık sektöründe faaliyet gösterenlere hibe desteği verecek.

04.08.2014 15:21  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından arıcılık sektöründe faaliyet gösterenlere hibe desteği verilecek.

TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, yaptığı açıklamada, sektörde faaliyet gösteren ve bu alanla ilgili proje geliştiren vatandaşlara, bal üretimi ve ana arı yetiştiriciliği için makine ekipman ve mikro ölçekli işleme ve paketleme tesislerinin kurulması amacıyla 5 bin avro ile 250 bin avro arasında, yüzde 50'si geri ödemesiz hibe desteği verildiğini belirtti.

Arıcılık ve bal üretimini desteklemeyi hedeflediklerini aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Uygun harcama tutarı en düşük 5 bin, en yüksek 250 bin avrodur. Destek tutarının belirlenmesine esas olacak uygun harcamalar; kovan, bal ve diğer arıcılık ürünlerinin üretilmesi, depolanması ve işlenmesine yönelik barınak ve ek binaların yapımı, genişletilmesi, modernizasyonu için gerekli inşaat işleri, lisanslı yetiştiricilerin ana arı üretebileceği yetiştirme istasyonlarının kurulumu için gerekli inşaat işleri, kovan üretimi, bakımı ve yönetimi için gerekli ekipmanların satın alınması, karavan, bal ve diğer arıcılık ürünlerinin üretimi, paketlenmesi, depolanması ve analizi için gerekli makine ve ekipmanın satın alınması, çiftlikte gerçekleştirilecek bal işlenmesi ve paketlenmesine yönelik teknolojik bantların satın alınması ve var olanların modernizasyonu için gerekli yatırımlar desteklenmeketdir. Bu ve benzeri alanlarda proje geliştiren yatırımcılar ayrıca KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf olacaklar." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın TKDK'dan Arıcılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement