TKDK, Kulp'ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

TKDK, Kulp'ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

TKDK, Kulp\'ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

17.03.2015 14:41  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kulp Ziraat Odası Başkanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, TKDK IPARD proje tanıtım programı ve hibe destekleri programı çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çok amaçlı konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya ilçeye bağlı 58 mahalle muhtarının yanı sıra çiftçiler de ilgi gösterdi.

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurularla ilgili detaylı bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Avrupa Birliği fonundan gelen parayı kullanmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Kulp Ziraat Odası Başkanı Kenan Akdeniz de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan, Kulp'a pozitif ayrımcılık yapmasını beklediklerini söyledi.

Tarım Kırsal Kalkınma'da görevli uzman Mahmut Dursun, et üreten tarımsal işletmelere yatırım, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi-pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi-pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerinin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi konularında çiftçilere gerekli bilgiler verdi.

Daha sonra toplantı soru cevap şeklinde sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TKDK, Kulp'ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement