TL Simgesini Çizen Tülay Lale, Aday Adayı Danışmanı Oldu - Son Dakika
Güncel

TL Simgesini Çizen Tülay Lale, Aday Adayı Danışmanı Oldu

TL Simgesini Çizen Tülay Lale, Aday Adayı Danışmanı Oldu

Türk Lirası simgesininin mimarı olan Tülay Lale, Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı'nın danışmanı oldu.

27.02.2015 16:47  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Lirası simgesinin çizilmesi için 2011 yılında açılan yarışmayı kazanan ve TL simgesinin mimarı olan Tülay Lale, Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı'nın danışmanı oldu.

Devlet Su İşleri eöski Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adaylığı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Akif Özkaldı, "Siyasette çok farklı alanlarda insanlara hizmet etme imkanı buluyorsunuz. DSİ'de ise su alanında hizmet ediyorsunuz. Farklı sektörlerde Afyonkarahisarımız'a nasıl hizmet edebiliriz diye düşünüyoruz" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile istişare yaparak siyasete atıldığını kaydeden Özkaldı, "Ben İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu bizim hocamızdır. Anadolu'da küçükler karar alırken büyüklerine danışır. Siyasete geçme noktasındaki düşüncelerimi bakanımızla istişare ettim. Kendisi de aday adayı olmamı olumlu buldu" diye konuştu.

TL SİMGESİNİN MİMARI İLE ÇALIŞIYOR

Diğer yandan 2011 yılında Merkez Bankası tarafından açılan ve 2012 yılında sonuçlanan 'Türk Lirası Simge Yarışması'nı kazanan Tülay Lale, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Akif Özkaldı'nın tanıtım ve basın sorumluluğunu üstlendi. Özkaldı'nın organizasyonlarını düzenleyen ve ziyaretlerini takip eden Lale, toplantıya katılan gazetecilere dağıttığı kartvizitinde bu özelliğini vurguladı. Kartvizitte 'Türk Lirası Sembolünün Mimarıyız' yazısı dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TL Simgesini Çizen Tülay Lale, Aday Adayı Danışmanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement