Tmdk'nın Kuruluşunun 40. Yılı - Son Dakika
Güncel

Tmdk'nın Kuruluşunun 40. Yılı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi'nce, TMDK'nın kuruluşunun 40. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Gaziosmanpaşa'da eğitim gören 600 ilköğretim öğrencisine geleneksel çalgılar tanıtıldı.

24.02.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi'nce, TMDK'nın kuruluşunun 40. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Gaziosmanpaşa'da eğitim gören 600 ilköğretim öğrencisine geleneksel çalgılar tanıtıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, etkinliğin düzenlendiği İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi'ndeki konuşmasında, belediye olarak kültür ve sanata her zaman destek verdiklerini söyledi.

Bu alanda yeni bir hizmete imza attıklarını belirten Usta, "Aynı zamanda ben de İTÜ mezunuyum. Türkiye'nin en güzel üniversitesi burası. Bu etkinliğe büyük bir ilgiyle yaklaşıyoruz. Çocukların ve gençlerin eğitimine her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Geleneksel çalgılarımızı ve kendi müziğimizi öğrencilerimize tanıtacağız" dedi.

Usta, müziğin sadece eğlence olarak anlaşılmaması gerektiğini anlatarak, "Kendi müziğimiz aynı zamanda kültürümüzün de bir sembolü. Kendi müziğimizden aldığımız haz, diğer kültürlere ait olanlardan daha fazladır. Bu hazzı veren geleneksel çalgılarımızı öğrencilerimize tanıtmanın mutlululuğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Rektör Karaca'nın konuşması

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da popüler kültüre ait çalgıların herkesçe bilindiğini ancak geleneksel enstrümanların pek bilinmediğini ifade ederek, "Buradaki öğrencilerimiz şimdi bu enstrümanlarla tanışacak. Bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Türkiye'nin en eski üniversitelerinden birisindesiniz. Ata Demirer, Funda Arar, Aşkın Nur Yengi, Mahsun Kırmızıgül gibi çok sayıda tanıdık isim buradan yetişti. Sizleri de ileride burada görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İTÜ TMDK akademisyenleri Dr. Ali Tüfekçi "ney", Yrd. Doç. Serhat Turunç "tar", Mehmet Emin Bitmez "ud" ve üniversite mezunu Samet Kölemen "kemençe" hakkında öğrencilere bilgi verdi, ardından performans sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tmdk'nın Kuruluşunun 40. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement