TMMOB'dan Kobani'den Gelenlere Konteyner Desteği - Son Dakika
Güncel

TMMOB'dan Kobani'den Gelenlere Konteyner Desteği

TMMOB\'dan Kobani\'den Gelenlere Konteyner Desteği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Hakkari İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Adem Çatal, Kobani ve Şengal’den gelenlere konteyner kent kurulması için yardım kampanyası başlattı.

18.11.2014 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Hakkari İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Adem Çatal, Kobani ve Şengal'den gelenlere konteyner kent kurulması için yardım kampanyası başlattı.

(TMMOB) ve Hakkari İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Adem Çatal; Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Temsilcisi Cihad Kahraman, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Temsilcisi Yılmaz DEMİR, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Temsilcisi Orhan Kahraman, Maden Mühendisleri Odası (MMO) Temsilcisi Burhan Çapik, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Temsilcisi Niyazi Ediş ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Temsilcisi Cihan Akın ile birlikte yaptıkları ortak basın açıklamasında Kobani ve Şengal'den gelenler için yardım elini uzatılmasının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan TMMOB ve İKK sekreteri olan Adem Çatal, "TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, IŞİD'ın saldırılarından kaçan Şengal ve Kobani halkları için yardım kampanyası başlattı. TMMOB Yönetim Kurulu'nun 18 Ekim 2014 tarihli toplantısında, Diyarbakır İKK'nın "Kış kapıda, Şengal ve Kobane dışarıda, konteyner kente destek ol" kampanyası talebinin uygunluğu, kampanyaya destek konusunda odalara çağrı yapılması kararı alındı. IŞİD'in söz konusu bölgelerde sivillere yönelik saldırısı üzerine yüz binlerce Ezidi Şengal Dağı'na sığındı, 20 bini aşkın Ezidi'nin ise günlerce aç susuz bir şekilde yürüyerek Şırnak, Mardin, Batman, Viranşehir ve Diyarbakır'a geldi. Binlerce insan, ağustos ayından bu yana belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin ve bölge halkının yardımlarıyla yeni yaşam alanlarında hayata tutunmaya çalışmaktadır. IŞİD saldırıları nedeniyle Kobani'den gelen yeni 200 bin kişilik göç dalgası, taleplerin ve ihtiyaçların karşılanması noktasında yetersizlik yaşanmasına yol açmıştır. Çadırlarda yaşayan Ezidilerin yanı sıra Kobani'den IŞİD saldırıları nedeniyle kaçarak derme çatma yapılara, sağlıksız barakalara yerleşen ve kendi kaderleriyle baş başa bırakılan bu insanlara kış gelmeden yardım elini uzatmamız insani ve vicdani bir sorumluluktur" denildi.

Çatal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yerel olanakların yetersiz kalmaya başladığı bugünden itibaren TMMOB olarak genel örgütlülüğümüzün katılımıyla insani yardım kampanyası başlatıyoruz. Olanaklarımız doğrultusunda tüm bağlı odalarımız, şubelerimiz ve temsilciliklerimiz aracılığıyla kampanyaya Hakkari İKK olarak minimum bir konteyner parolasıyla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu duyarlılığa başta mühendisler olmak üzere destekte bulunmak isteyen herkese çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TMMOB'dan Kobani'den Gelenlere Konteyner Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement