TMMOB'den Siyah Çelenk - Son Dakika
Yerel

TMMOB'den Siyah Çelenk

TMMOB\'den Siyah Çelenk

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"nı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

08.01.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"nı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Adnan Kahveci Bulvarı'nda bulunan Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi önünde toplanan TMMOB'ne bağlı odaların şube başkanları, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Şube Başkanı Kemal Aslan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) eş Başkanı Şaziye Köse, siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşları başkan ve yöneticileri ile mimar, mühendis, şehir plancıları katıldı.

TMMOB'a bağlı oda başkanları MMO Adana Şubesi'nden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, "Ülkemize meslek odalarımıza, geleceğimize TMMOB'a sahip çıkıyoruz" yazılı pankart ile AK Parti aleyhinde sloganlar atarak yürüdü. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi ve oda başkanları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bıraktı. İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi burada yaptığı açıklamada, "Unutmayın ki; siz TMMOB'yi yok etmeye çalışsanız da TMMOB her yerde. TMMOB Soma'da; Ermenek'te, Zonguldak'ta; TMMOB, Atatürk Orman Çiftliği'nde; TMMOB, bu ülkenin toprağının altını üstüne getirenlere karşı Kazdağlarında, TMMOB, emperyal güçlerin dayattığı nükleer santrallere karşı Mersin'de, Sinop'ta. TMMOB, suyumuzun ticarileştirilmesine karşı Karadeniz'de, Akdeniz'de, Ege'de; TMMOB, Alakır vadisinde, Artvin Cerattepe'de, Yırca'da, Diyarbakır Hevsel bahçelerinde, Burdur'da, Bartın'da, Sakarya Karasu'da; TMMOB, Taksim'de, Gezi'de, Anadolu'da, kentte, kırda bu ülke insanının yaşadığı her yerde. O yüzden bu torba yasaları derhal geri çekin. Torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TMMOB'den Siyah Çelenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement