TMMOB Erciş Temsilciliği'nden İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

TMMOB Erciş Temsilciliği'nden İftar Yemeği

TMMOB Erciş Temsilciliği\'nden İftar Yemeği

Van’ın Erciş ilçesinde, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB) Erciş Temsilciliği tarafından ilçenin sorunları hakkında görüşlerin tartışıldığı iftar yemeği düzenlendi.

06.07.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB) Erciş Temsilciliği tarafından ilçenin sorunları hakkında görüşlerin tartışıldığı iftar yemeği düzenlendi.

Erciş Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe Erciş Belediye eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, ilçede bulunan inşaat mühendisleri, mimarlar, tekniker, teknisyen ve işadamları ile oda başkanları katıldı. Yemekte açılış konuşmasını yapan TMMOB Erciş Temsilcisi Harun Çelik, Erciş'te 55 kişilik teknik personelin yer aldığını ve bu personelin Erciş için neler yapacağı konusunda görüş ve önerilere ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, bu anlamda Erciş Belediye eş başkanları ve çeşitli müteahhit, mühendis ve mimarlarla bir araya gelme gereği duyduklarını söyledi. Çelik, TMMOB olarak Erciş'in yeniden yapılanması için Erciş Belediyesi'ne destek vereceklerini de belirterek, kendilerine görev düşmesi durumunda bütün imkanları ile hazır olduklarını aktardı.

Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ise, Erciş'te 2011 yılında meydana gelen depremde yaşanan acıların tekrarının olmaması için kaçak ve usulsüz yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyledi. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarının sürdüğüne de dikkat çeken Keskin, belediyede verecekleri kararların Erciş'in menfaatine olacağını da anlatarak, "Bireylerin menfaatini değil, halkın menfaatini esas alıyoruz. Bizde dost ahbap ilişkisi yoktur. Bugüne kadar Erciş'i yönetenler 'süremiz bitsin cebimiz dolsun' mantığı ile çalıştıkları için Erciş sorunlar yumağından kurtulamadı. Bizim amacımız doğayı, toplumu, sosyal yaşamayı ön plana çıkaran yapılaşmayı hayata geçirmektir. Sadece beton binalarla sınırlı bırakmayan, toplum hayatının bir gereği olarak gören bir yapılaşma planlıyoruz. Bizim bakış açımızda doğa ve yaşam vardır. Yapı planımızda Erciş'i yeşilliğine zarar vermeyen ve doğa güzelliğini koruyan bir yapılaşma vardır" dedi.

"ERCİŞ'TE İMAR PLANI YENİDEN DÜZENLENECEK"

Erciş'te önceki belediye yönetimi tarafından 4 kez değiştirilen imar planına da değinen eş başkan Abdurrahman Çağan, "Erciş'te imar durumu bayağı karmaşık hale getirilmiş. Vatandaşa sıkıntı yaratacak. Birçok değişiklikler yapılarak, imar üzerinde defalarca oynanmış. Bu imarı yeniden şekillendirmek için bir revizyon gerekir. Bunun üzerine ise çalışmalarımız devam ediyor. Daha önceki belediye yönetiminin 110 hektarlık bir alanı riskli alan olarak bertilmiş. Bu alana gayri gayrimenkulü düşen yurttaşlarımız burada hiç bir yatırım yapamaması ise ayrı bir sıkıntı. Yaşanan bu süreçte oluşan sıkıntılar nedeni ile bir takım aksaklıklar olmaktadır. Bu süre içerisinde Erciş halkının yanlış algılamaya düşmemesini, Erciş'in geleceği için çok önemli çalışmaları hayata geçireceğiz. Bu anlamda Erciş'teki sivil toplum kurumları ve teknik elemanların desteği ile birlikte Ercişlilerin sabrına ihtiyaç duymaktayız" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TMMOB Erciş Temsilciliği'nden İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement