TMMOB İkk ve Akademik Meslek Odalarından Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

TMMOB İkk ve Akademik Meslek Odalarından Barış Çağrısı

TMMOB İkk ve Akademik Meslek Odalarından Barış Çağrısı

Gaziantep’te 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında savaşlara karşı barış sesinin yükseltilmesi için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Akademik Meslek Odalarından barış çağrısı yapıldı.

01.09.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında savaşlara karşı barış sesinin yükseltilmesi için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Akademik Meslek Odalarından barış çağrısı yapıldı.

TMMOB Gaziantep Şube Başkanı B. Sıtkı Severoğlu tarafından 1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman ordularının Polonya'ya saldırmaları sonucu 20. yüzyılın en kanlı savaşını 71 yıl önce bugün başlatılması hatırlatılarak, milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan bu savaşın başlangıç günü olarak kabul edilen 1 Eylül'ün Türkiye'de de 'Dünya Barış Günü' olarak kutlanıldığı bildirildi.

Çağrıya; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Gaziantep Barosu, Gaziantep Diş Hekimleri Odası, Gaziantep Eczacılar Odası, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali müşavirler Odası katıldı.

TMMOB Başkanı Severoğlu tarafından yapılan çağrıda, "Yüz yılı aşkın bir süreden bu yana, Bölgemizde yeraltı ve yerüstü zenginliklerini hedefleyen Emperyalist güçler, özellikle Ortadoğu başta olmak üzere Bölgede yaşayan halkları birbirine karşı kışkırtmakta, sürekli savaş yaşanmasına ortam hazırlamaktadır. Kardeşçe yaşayabilecek Türkü ve Kürdü, Sünnisi ve Alevisi, Hristiyanı ve Müslümanı birbirine karşı kışkırtmakta, planlı ve programlı biçimde bölgemizi kan gölüne çevirmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"DİN, DİL, IRK AYIRIMI YAPMADAN BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Yapılan çağrıda her insanın sağlıklı ve güvenli bir çevrede, barış içinde yaşama hakkı bulunduğuna dikkat çekilerek, "1.Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında yoğun olarak başlatılan bu kışkırtmalar ve bizzat yapılan işgallere karşı Ulusumuzun verdiği bağımsızlık savaşı sonunda, Ulusal birlik sağlanmış; O günden bu yana planlı biçimde bölgedeki hesapları olan karanlık Emperyalist güçler, Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye'yi de Bölgeyi de içerisinde yaşadığımız bu günlere getirmiştir. Bu karanlık hesaplar Dünyanın pek çok ülkesinde gerilim ve çatışmaya, milyonlarca sivilin ölümüne, sakat kalmasına, yaşam alanlarını terk ve göç etmelerine sebep olurken, aynı zamanda insanlığın ortak değerleri olan kentlerin, tarihsel ve doğal mirasın geri dönülemez biçimde zarar görmesine neden olmaktadır. Bu karanlık çabalara karşı verilecek ortak mücadele ile Ülkemizde ve Bölgemizde birlik ve beraberliği sağlamak, barışı, dostluğu ve kardeşliği sağlamak en temel görevimizdir ve olmalıdır. Sağlıklı ve güvenli bir çevrede, barış içinde yaşama hakkı, evrensel hukuk ilkeleri açısından da insanların en temel hakkıdır. Türkiye'yi savaş macerasına sürüklenmek isteyen çevrelerin bulunduğuna dikkat çekilerek "Siyasi hesaplarla ayrıştırılmaya, ötekileştirilmeye, sindirilmeye ve korkutulmaya çalışılan bu ülkenin insanları olarak bizler, sağduyumuzu ortaya koyarak, Türk-Kürt-Alevi-Sünni ayrıştırmasına alet olmayı reddetmeli ve din, dil ve ırk ayrımı yapmadan barış için hep birlikte mücadele etmeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

"1 EYLÜL KARDEŞLİK GÜNÜDÜR"

TMOBB Gaziantep Şubesi Başkanı B. Sıtkı Severoğlu, şehit ailelerine sabır temennisinde bulunarak, "Barış için siyaset üstü tavır almaya, vurdumduymazlıklara son vermeye davet ediyoruz. Karanlık hesaplar içerisinde kim varsa, terörden ve kandan kim medet umuyorsa, kim ülkemizi karanlık ortamlara sürüklemek istiyorsa, onları da terörü de Lanetliyoruz. İnsanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın katledilmesine seyirci kalanları da, sebep olan karanlık güçleri de lanetliyoruz. Ülkemizde ve dünyada savaş istemiyor, Savaşa Hayır diyoruz. Halkımızı kötü niyetli savaş politikalarına karşı seslerini yükseltmeye ve barıştan yana taraf olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

"SAVAŞA HAYIR, BARIŞA SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Savaşlarda kazanan taraf olmadığı bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden TMMOB İKK ve Akademik Meslek Odaları, çağrısında kardeşliğe vurgu yapıldı.

Severoğlu'nun toplantıda okuduğu metinde, "30 Ağustos Zafer Bayramının akabinde kutladığımız Barış Günü'nde Ülkemizin Bağımsızlığını ve Kurtuluşunu pek çok farklı dinden, dilden ve etnik kökenden oluşan yurttaşlarımızın ortak vatan sevgisine ve inancına, tek yürek olabilmelerine borçlu olduğumuzu unutmadan, yaşananlardan dersler çıkarmalıyız. Dünyada ve yaşadığımız coğrafyadaki kan, zulüm, savaş, şiddet dolu döneme son verilmesi için çaba sarf etmeye, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihan'da Sulh' sözü ışığında; din, dil, ırk ayırmadan ülkemizin sağduyulu insanlarını, yöneticilerini bir kez daha barışa, dostluğa, kardeşliğe ve insanca bir yaşama sahip çıkmaya davet ediyoruz" çağrısında bulunuldu.

Severoğlu tarafından can kayıplarının sonlandırılması için bütün kesimlerin barıştan yana tavır almasının insani ve tarihsel bir sorumluk olduğu hatırlatılarak, barış temennisinde bulunuldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TMMOB İkk ve Akademik Meslek Odalarından Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement