TMO'nun Hubat Alımları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

TMO'nun Hubat Alımları Devam Ediyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şubesi ve bağlı olduğu amirliklerin 180 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiği belirtildi.

11.08.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şubesi ve bağlı olduğu amirliklerin 180 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiği belirtildi.

TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Silivri Ajans Amirlikleri'nin 25 Haziran tarihi itibariyle randevulu alım sistemi ile hububat alımlarına başladığı belirtilerek, şu ana kadar yaklaşık 180 bin ton peşin ve emanet buğday alımı gerçekleştirildiği ve alımların devam ettiği ifade edildi.

Randevulu alım sisteminin, TMO personeli tarafından titizlikle takip edildiği ve kaliteli üretimi teşvik amacıyla ilave prim uygulamasının bu yıl da devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaliteli buğdaya protein oranına göre yüzde 1-7 arasında ilave prim ödemesi yapılmakta, ürünler artı ve eksi prim olarak fiyatlanmaktadır. Hafta içi ve Cumartesi günleri hububat alımları, mesai başlangıcından son randevulu üreticinin ürün teslimi sağlanana kadar devam etmektedir. Alım kampanyası öncesi tüm hazırlıklarımız tamamlanmış olup, herhangi bir personel veya ekipman sıkıntımız bulunmamaktadır. Alımın başladığı günden bu yana, üreticilerimiz istedikleri tarihe randevu alabilmiş, iptal ve yeniden randevu alma konusunda tüm üreticilerimize her türlü destek verilmiştir. Hububat alımına başladığımız günden bu yana yaklaşık 8 bin 400 üreticimiz randevu alarak ürünlerini teslim etmiştir."

Tekirdağ Şube Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde alım yapılan 2015 yılı mahsulü ürünlerle birlikte yaklaşık 255 bin ton hububat stoğu bulunduğu ifade edilen açıklamada, TMO olarak öncelikli uğraşlarının hububat alımının yanı sıra mevcut stokların optimum koşullarda muhafazasını sağlamak olduğu ve bunun için gerekli tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

Randevulu alım sistemi ile geçmişte yaşanan uzun kuyrukların önüne geçildiği ve üreticilerin herhangi bir endişe yaşamadan, randevu gününde ürün teslim etmesini ve üretici kartı ile ürün teslim eden üreticilerin ürün bedellerini 15 gün içinde almalarının sağlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TMO'nun Hubat Alımları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement