Tmo, Silopi'de Hububat Alımı Yapacak - Son Dakika
Yerel

Tmo, Silopi'de Hububat Alımı Yapacak

Tmo, Silopi\'de Hububat Alımı Yapacak

Silopi ilçe Ziraat Odası Başkanı Agit Haşimoğlu, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) bu yıl Silopi'de hububat alımları yapacağını söyledi.

06.05.2015 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi ilçe Ziraat Odası Başkanı Agit Haşimoğlu, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) bu yıl Silopi'de hububat alımları yapacağını söyledi.

Haşimoğlu, yaptığı açıklamada, Ankara'da sürdürdükleri girişimler sonucu çiftçilerin uzak illere gitmesine gerek kalmadığını ve Silopi yakınlarında bulunan Başköy Un Fabrikası bitişiğinde kurulan TMO'ya ürünlerini satabileceklerini belirtti.

Silopili çiftçilerin, daha önceleri tahıl ürünlerini Kahramanmaraş, Gaziantep gibi uzak illerdeki Toprak Mahsulleri Ofislerine götürdüğünü ve bunun çiftçi için çok külfetli olduğunu dile getiren Haşimoğlu, şöyle konuştu:

"Zaten çiftçilerimizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortadayken çiftçilerimizin, tahıl ürünlerini Kahramanmaraş gibi illere götürmeleri tamamen o çiftçilerimizin iflası anlamına gelmekteydi. Bu sene TMO, buğday, mercimek, arpa ve tüm tahıl ürünlerini Başköy yakınlarında bulunan Habur Un Fabrikası bitişiğindeki tesiste teslim almaya başlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tmo, Silopi'de Hububat Alımı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement