TMOK, 2010 Türkiye Faır Play Ödüllerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

TMOK, 2010 Türkiye Faır Play Ödüllerini Açıkladı

TMOK, 2010 Türkiye Faır Play Ödüllerini Açıkladı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin '2010 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar belli oldu.

19.04.2011 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin '2010 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. 'Sportif Davranış', 'Sportif Kariyer' ve 'Sportif Tanıtım' dallarında verilen ödüller Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

TMOK Yönetim Kurulu Üyeleri; Oktar Tertemiz, Bilal Porsun ve Murat Özbay'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Yönetim Kurulu Üyesi ve Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay kazananları gerekçeleriyle açıkladı.

TMOK 2010 Türkiye Fair Play Ödül Töreni, Mayıs ayında Olimpiyatevi'nde yapılacak.

A) SPORTİF DAVRANIŞ DALI

BÜYÜK ÖDÜL

GOBLIN - ALATURCA (Yelken Ekibi/ İstanbul)

'Aydın Yurdum, Ali Doğaner, Adnan Yurdum, Cüneyt Uygur, Doğan Ünsal, Buğra Hadimoğlu, Emre Doğruyol, Bora Özdoğan, Eray Küçük, Kaan İş'

29 Ekim - 1 Kasım 2010 tarihleri arasında Asya - Pasifik bölgesinin en önemli yat yarışlarından biri olan 'China Cup International Regatta'da 30 tekne arasında üçüncü oldular. Ancak, ekip kendilerini kesin bir ikincilik, belki de birincilikten eden dürüst bir davranışta bulundu. Start esnasında dört tekne hatalı çıkış sonrası gerekli ceza dönüşünü yapmadıkları belirtilerek diskalifiye edilmişti. Sıralama dışı kalan bu dört tekneden üçü protesto komitesine itirazda bulunarak hatalı çıkış sonrası ceza dönüşlerini yaptıklarını, bunu ispatlayabilmeleri açısından söz konusu dönüşlerini gören GOBLIN - ALATURCA ekibinin şahitliğini talep ettiler. Protesto komitesinin açtığı duruşmaya katılan skipper Aydın Yurdum ekip arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirme sonrası verdiği ifadeyle kendilerini ikincilik hatta birincilikten etme pahasına en yakın rakipleri olan bu üç teknenin yarışta kalmasını sağlamıştır.

ŞEREF DİPLOMASI

SALİM ATEŞ (İlköğretim Okulu Müdürü/ Salihli - Manisa)

Manisa'ya bağlı Salihli ilçesinin Alpaslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı 2010 Türkiye şampiyonu oldu. Takımın yarı finali geçmesinin ardından final maçını oynamak üzere Karaman'a gitmesi gerekiyordu ama okulun hiç parası yoktu. Okul Müdürü Salim Ateş bankadan kendisi adına 2. 000. - TL bireysel kredi alarak takımı final maçına götürdü. Finalde rakibini yenen Alpaslan İlköğretim Okulu Kız Voleybol Takımı şampiyonluğa ulaştı. Salihli Belediyesi ve Ticaret Odası daha sonra şampiyon oyuncuları çeyrek altınla ödüllendirdiler. Öğrenciler bu altınları bozdurup müdürlerinin banka borcunu kapatmak istediyseler de Salim Ateş bunu kabul etmedi.

KUTLAMA MEKTUBU

YAKUP MERCAN (Öğrenci/ Gaziantep)

Gaziantep'e 'Gazi' unvanının veriliş yıldönümünde yapılan altın ödüllü 1500 metre koşusunda birinci sıradaki atlet varış çizgisinden hemen önce düşünce, ardından gelen ikinci sıradaki atlet Yakup Mercan rakibini yerden kaldırarak onun yarış çizgisini geçmesini ve birinci olmasını sağladı.

A) SPORTİF KARİYER DALI

BÜYÜK ÖDÜL

DAVUTPAŞA LİSESİ (İstanbul)

İstanbul'un Fatih ilçesinde 1985 yılından beri eğitim vermekte olan Davutpaşa Lisesi bir spor salonu olmadan ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza attı. Okulun voleybol takımı son üç yıldır üst üste Türkiye şampiyonluğunu kazanırken geçen yıl Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2010 Dünya Okullar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Okulun öğrencileri ayrıca kickboks ve karatede Türkiye ikinciliğini kazanırken, erkek futbol takımı da Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

ŞEREF DİPLOMASI

SERHAT ENYÜCE (Emniyet Amiri - Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi/ Erzurum)

Adı kış sporlarıyla anılan ama 2009 yılına kadar bir buz pisti bulunmayan Erzurum'da, - 30 dereceyi bulan soğuğu avantaja çevirerek açık alan basketbol sahasını buz pateni tesisine dönüştürdü ve sokak çocuklarından bu hokeyi takımı oluşturdu. Çok pahalı olan buz hokeyi malzemelerini yurt dışından hibe şeklinde getirtti. Sekiz adet aktif spor kulübünün var olduğu Erzurum'da hala resmi bir buz hokeyi takımı bulunmamaktadır.

KUTLAMA MEKTUBU

SUAT ÇETİNKAYA (Polis Memuru - İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi/ Kastamonu)

Kastamonu Üniversitesi BESYO işbirliğinde; 'Kastamonu Çocukları Projesi'ni geliştirdi ve uygulamaya geçirdi. 'Çocuk ve Gençlerde Fiziksel Aktivite ve Sağlık Prejesi'nin sahibi? Madde bağımlısı çocukların spor yaparak bağımlılıktan kurtulmaları konusunda çalışmalar yaptı. Sokak çocukları ve suç işlemiş çocukların ıslahı ve topluma kazandırılması adına spor projesi çalışmalarını hayata geçirdi. Suat Çetinkaya ayrıca, 'Osman Solakoğlu Basketbolda Topluma Hizmet' ödülünün de sahibidir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TMOK, 2010 Türkiye Faır Play Ödüllerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    14:54 AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    AFAD'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapsamı ve amaçları anlatıldı. Toplantıya, proje kapsamında pilot il seçilen Antalya, Trabzon'dan ve çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden yetkililer de katıldı. AFAD'ın müdahale konusundaki çalışmalarının yanı sıra risk azaltma çalışmalarının kapsamına da değinilen toplantıda, proje başlangıcından itibaren İklim Değişikliği Afet Yönetimi konusunda AFAD personeline eğitim verildiği, risk analizlerinde bulunulduğu, uyum planları geliştirildiği ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı. Trabzon ve Antalya'dan gelen yetkililer, proje sonucunda kentlerde gerçekleştirilen değişimlere ilişkin sunumlar yaptı.

  • Mersin'de kaçak kazı yapan 2 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı
    14:54 Mersin'de kaçak kazı yapan 2 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Yapılan eş zamanlı operasyonda, kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı. Kazıda kullanılan malzemelere el konulurken, şüpheliler Jandarma Komutanlığına götürüldü.

  • MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı
    14:54 MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı

    Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) projesi tanıtıldı. Projenin amacı, ana bileşenleri ve temel çıktıları hakkında bilgi verildi. Proje, kadınların ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Samsun İl Emniyet Müdürü Mahallelerdeki Huzur ve Güveni Sağlamak İçin Çaba Sarf Ediyor
    14:53 Samsun İl Emniyet Müdürü Mahallelerdeki Huzur ve Güveni Sağlamak İçin Çaba Sarf Ediyor

    Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Emniyet güçleri, vatandaşların huzur ve refah ortamını sağlamak için gerekli tedbirleri alıyor.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:53 Adıyaman'da motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Kapcami Mahallesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında, Yiğit Y. idaresindeki motosiklet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarparak devrildi. Kazada sürücü ve motosiklette bulunan Hasan Talha K. yaralandı. Yaralılar, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı
    14:53 AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı

    Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şahin, vatandaşların talep ve isteklerini kısa sürede çözmeye çalışacaklarını söyledi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız
    14:52 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Elbistan'ın depremden kaynaklanan problemlerini ve sosyal hayatını en kısa sürede düzelteceklerini söyledi.


Advertisement