TMSF Fabrikayı Sattı Hissenin Karşılığını Vermedi - Son Dakika
Güncel

TMSF Fabrikayı Sattı Hissenin Karşılığını Vermedi

TMSF Fabrikayı Sattı Hissenin Karşılığını Vermedi

Tmsf fabrikayı sattı, hissenin karşılığını vermedi İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, 1977 yılında yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine kurulan yay fabrikasının yapımı aşamasında katkı sağlayıp ücret yerine fabrika hissesi alan ve 1989 yılında hayatını kaybeden Ercüment Elibol'un eşi 66 yaşındaki Gülbin Elibol, iflas eden tesisin, el koyan TMSF tarafından satıldığını, ancak hisselerinin karşılığının kendilerine ödenmediğini dile getirdi.

06.04.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tmsf fabrikayı sattı, hissenin karşılığını vermedi

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, 1977 yılında yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine kurulan yay fabrikasının yapımı aşamasında katkı sağlayıp ücret yerine fabrika hissesi alan ve 1989 yılında hayatını kaybeden Ercüment Elibol'un eşi 66 yaşındaki Gülbin Elibol, iflas eden tesisin, el koyan TMSF tarafından satıldığını, ancak hisselerinin karşılığının kendilerine ödenmediğini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yetim hakkı yemediklerini söylediğini hatırlatan Elibol, "Benim çocuğum yetim değil mi?" diye konuştu.

Almanya'daki bir devlet kurumunda uzun yıllar çalışan Ercüment Elibol, 1977 yılında bir arkadaşının aracılığıyla İzmir'in Bornova İlçesi'nde 100 dönüm arazi üzerine inşaa edilen Anadolu Yay Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kurulumunda görev yaptı. Fabrikanın yönetiminde bulunan Ercüment Elibol, Almanya'dan kurulum için gerekli malzemelerin ithalatını sağladı. Fabrikanın birçok eksiğinin giderilmesinde önemli rol alan Elibol, yaptıklarının karşılığında ise yatırım amacıyla tesisin o dönemki değeriyle 60 milyon liralık hissesinden aldı. Fabrikanın karından hisseleri karşılığında pay alan Elibol, 1989 yılında 59 yaşındayken beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti.

"BENİM ÇOCUĞUM YETİM DEĞİL Mİ?"

Fabrikayla ilgili gelişmeleri eşinin takip ettiğini dile getiren, yalnız yaşayan bir çocuk annesi Gülbin Elibol, iflas eden fabrikanın, sonrasında el koyan Tasarruf Mevduatı Sİgorta Fonu (TMSF) tarafından 2006 yılında satıldığını, ancak bu durumdan geçen yıl haberdar olduklarını belirtti. Hisselerinin karşılığının dolar üzerinden faiziyle ödenmesini isteyen Gülbin Elibol, "Firma iflas edince fabrika kapandı. Daha sonra Cem Uzan grubu fabrikayı aldı, ondan sonra çok geçmeden TMSF fabrikaya el koydu. Bunlardan bizim haberimiz yok. Fabrika kapandıktan sonra satılınca, hiçbir talepte bulunmadan hakkımızın verileceğini düşündük. Ancak öyle olmadı, TMSF 100 dönüm arazideki fabrikayı 2006 yılında 275 milyon dolara satmış. Biz bunu geçen yıl öğrendik ve TMSF'ye dilekçe verdik. Bize ne kadar ödeyeceklerini sorduk. Önce cevap vermediler. Sonra aradım, neden cevap verilmediğini sordum. Onlar da kendilerine ödeme talimatının gelmediğini söylediler. Bizim bu hisseleri almamızın nedeni çocuğumuz için yatırım yapmaktı. Biz oraya vereceğimiz parayla o dönem Karşıyaka'dan güzel bir daire alabilirdik. Beklememizi söylüyorlar. Ödeme yapılamayacağını da söylediler. Fabrikanın 500 hissedarı var, onlardan biri de biziz. Bizim almamız gereken miktar, benim tahminime göre 200 bin TL. Bir de bunun 2006'da satıldığını düşünün, bunun faiziyle verilmesini talep ediyoruz. Aslında bunu bizim düşünmemize gerek kalmadan devletin vermesi gerekiyor. Bu bizim yatırımımız, ben dilenci gibi para istemek zorunda mıyım? 9'uncu yıldayız ve oradaki para, eğer biz almazsak 1 yıl sonra Hazine'ye kalacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Biz yetim hakkı yemiyoruz' diyor. Benim kızım yetim değil mi? Ben bu durumu devlete yakıştıramıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TMSF Fabrikayı Sattı Hissenin Karşılığını Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement