TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

"Bir şey çok değerli ki devlet nizamının olduğu yerde suç, suçu işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Bu olayı kim gerçekleştirdiyse devlet nizamı açısından onun tutulup hesabı yargı önünde veriyor olması lazım. Yargı önünde hesabı veriyor olursa şehit kardeşimizin kemiklerini de sızlatmamış oluruz"

30.10.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'da bir astsubayın pazarda silahlı saldırı sonuçu şehit edilmesine ilişkin, "Bir şey çok değerli ki devlet nizamının olduğu yerde suç, suçu işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Bu olayı kim gerçekleştirdiyse devlet nizamı açısından onun tutulup hesabı yargı önünde veriyor olması lazım. Yargı önünde hesabı veriyor olursa şehit kardeşimizin kemiklerini de sızlatmamış oluruz" dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Düzce Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı'na katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 91'nci yıl dönümünde olduğumuzu ve dün itibariyle hep beraber mutlu olmamız gereken bir günü yaşadığımızı söyledi.

Türkiye'nin, Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünde sevinçli olması gerekirken bu günü acıya boğan iki kötü olayla sarsıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, " Karaman'da 18 maden işçisi kardeşlerimizin akıbetleri tam olarak bilinmiyor. Bir an önce Allah'ın izniyle kurtulmalarını, ailelerine ülkeye, Karaman'a hizmet etmeyi Allah onlara nasip ederler. İkinci olay, Diyarbakır'da şehit olan astsubayımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Allah makamını cennet etsin" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde eşiyle pazarda alışveriş yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine sabır dileyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Bir şey çok değerli ki devlet nizamının olduğu yerde suç, suçu işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Bu olayı kim gerçekleştirdiyse devlet nizamı açısından onun tutulup, hesabı yargı önünde veriyor olması lazım. Yargı önünde hesabı veriyor olursa şehit kardeşimizin kemiklerini de sızlatmamış oluruz. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan şey huzurdur. Huzuru bozan kimse, karşılığını alması gerekir."

"UMEM iyi anlatılmalı"

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'nin (UMEM) hem işveren hem çalışan hem de devlet açısından kazanım olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Mesleği olmayan kardeşlerimize üç ay bolunca okulda eğitim veriliyor. Günlük 25 lira cep harçlığı ve sigortası var. Eğitim boyunca sektörde çalışan firmalarda istihdamlarını devam ettiriyoruz. Toplamda 6 aylık süreçten sonra bu eğitimi almış kişileri çalıştıran firmalar tam 4,5 yıla kadar istihdamın üzerindeki yüzde 18'lik vergiyi ödemiyor. Bu, kazan kazan kazan projesidir. İşi gücü mesleği olmayan kardeşim kazanıyor. İşveren de devlet de kazanıyor"  ifadelerini kullandı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise Düzce'nin her alanda gelişen dinamik bir il olduğunu vurgulayarak, "Düzce'de iş adamımız, ruh, gayret ve çalışma azmimiz var. Düzce'yi mevcut halinden hep beraber ileriye taşıyacağız. İlimizde eğitim konusunda çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bugün bu halkaya yeni bir yatırımı sayenizde eklemiş olacağız. İlimize 24 derslikli bir temel eğitim kurumunu kazandıracaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Su ve Hisarcıklıoğlu arasında Akçakoca ilçesinde TOBB tarafından yapılacak 24 derslikli okulun protokolü imzalandı.

Toplantıya, Düzce AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, oda ve borsa temsilcileri de katıldı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement