TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, halkın iradesi teşhir olduysa bir an önce artık Türkiye'nin hükumetini kurup yol haritasını ortaya çıkartması gerektiğini belirterek, "Kim kurarsa kursun. Bu bizim işimiz değil. Vatandaş olarak geldik oyumuzu attık. İster iktidar ister muhalefet kimin olacağını bilemeyiz" dedi.

06.07.2015 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, halkın iradesi teşhir olduysa bir an önce artık Türkiye'nin hükumetini kurup yol haritasını ortaya çıkartması gerektiğini belirterek, "Kim kurarsa kursun. Bu bizim işimiz değil. Vatandaş olarak geldik oyumuzu attık. İster iktidar ister muhalefet kimin olacağını bilemeyiz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, bir otelde düzenlenen " Aksaray'ın Yükselen Değerleri" programında yaptığı konuşmada, 7 Haziran genel seçimlerini geride bıraktıklarını söyledi.

Meclis'teki temsile ve 4 siyasi partinin oranına bakıldığında, oy verenlerin yüzde 96'sının şu anda TBMM'de yer aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'deki 77 milyonun iradesi o mecliste artık tescil edilmiş durumda. Biz vatandaş olarak oy kullanarak görevimizi yaptık. Bundan sonra görev 550 milletvekilimizde, 4 siyasi partimizde. Millet 'koalisyon' dedi. Milletin sözünün üzerine söz olur mu?" diye konuştu.

"Bir an önce hükumetin kurulması lazım"

Türkiye'nin şu an acil çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Güneyimizde Suriye'de çok önemli gelişmeler oluyor. Sadece Suriye değil Irak, Ukrayna, Kırım da öyle. Onun için bir an önce hükumetin kurulması lazım. Çin'in Sincan Uygur Bölgesinde kendi soydaşlarımıza, dindaşlarımıza oruç tutturulmuyor. Ama boşluk olmaz, doğru hükumet var mı? Var. Halkın iradesi teşhir olduysa bir an önce artık Türkiye'nin hükumetini kurup yol haritasını ortaya çıkartması lazım. Kim kurarsa kursun. Bu bizim işimiz değil. Vatandaş olarak geldik oyumuzu attık. İster iktidar ister muhalefet kimin olacağını bilemeyiz. Biz bu 4 partiye oy verdik. Bir an önce hükümetin kurulması lazım."

Hisarcıklıoğlu, Batı'da hala ekonomik krizin olduğuna işaret etti.

Yunanistan'da ne olacağının netleşmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, bunun Avrupa ekonomisine ne kadar yansıyacağının belli olmadığını dile getirdi.

Dünya ekonomisinin hala toparlanamadığını aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bunların Türkiye'de bizlere yansıması var. 2013'te Türkiye'nin toplam üretimi, gayri safi milli hasılası 820 milyar dolarken 2015 sonunda tahmini bu rakam 780 milyar dolar olacak. Yani iki sene öncesine göre 40 milyar dolar eksik olacak. Neden bu böyle? 5 yıldır üst üste seçim yapıyoruz. Artık seçimden yorulduk. Bir an önce ekonomide yapılması gereken yapısal reformlar yapılmalı. Eğer bunları yaparsak ben ülkemin geleceğinden umutluyum. İnsanlarından umutluyum."

Konuşmanın ardından, Aksaray'da başarılı olan iş adamlarına ödül verildi.

Programa, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement