TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Yeni Hükümet Bir An Önce Oluşturularak İşbaşı Yapması Gerek" - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Yeni Hükümet Bir An Önce Oluşturularak İşbaşı Yapması Gerek"

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi sivil toplum örgütleri, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

17.06.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi sivil toplum örgütleri, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Türkiye AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi sivil toplum örgütleri (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK-İŞ Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye KAMU-SEN, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)) CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ile görüşmesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Görüşmenin ardından, komite adına basın açıklaması yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vefat eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Vardan, "Bizler; ülkemizin çalışan ve üreten kesimleri olan, esnaflarını, çiftçilerini, işçilerini, memurlarını ve işverenlerini temsilen bugün buradayız. Öncelikle son milletvekili seçimine yüksek oranda katılım sağlanmasından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Türk halkı sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha göstermiştir. Sandıktan koalisyon tablosu, yani uzlaşın mesajı çıkmıştır. Erken seçimin ülkemizdeki yapısal sorunlara kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini ve vakit kaybettireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla mevcut parlamento aritmetiği içinde bir hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz" dedi.

Küresel iktisadi ortamda belirsizliklerin yeniden arttığı, risklerin daha fazla hissedilir olduğu, kritik bir dönemde olunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, çevre coğrafyadaki ekonomik ve siyasi çalkantılar da arttığını, tüm bu gelişmeler karşısında hazırlıklı olmak ve gereken tedbirleri alabilmek için yeni hükümetin bir an önce oluşturularak işbaşı yapması gerektiğini vurguladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Ufukta dalgaların kabardığının göründüğü bir ortamda gemi kaptansız bırakılamaz. Milletin iradesini yansıtacak bir koalisyon hükümetinin kurulması kısa vadede ekonomide artan küresel risklere bir de içerden ilave yapılmasını önleyecek, uzun vadede ise ülkemizde uzlaşma kültürünün gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Hepimizin aynı gemide olduğunu hatırlamalıyız. Uzlaşma kültürünü öne çıkaran bir yaklaşımla birlikte çalışırsak, diyalog ve ortak aklı sağlarsak, tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz.

Herkes sorumlu, sağduyulu ve itidalli davranmalı, Türkiye için kazanç olabilecek bu fırsat kaçırılmamalıdır. Aksi halde ortaya çıkacak ekonomik ve sosyal maliyetin faturası ülkemiz ve milletimiz için ağır olacaktır".

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni hükümetle birlikte güçlenecek huzur ortamında Türkiye'nin ekonomiye, AB üyelik sürecine ve bunların gerektirdiği yapısal reformlara yeniden odaklanacağına ve küresel riskleri iyi yöneten ülkeler grubunda yer alacağına tüm kalbimizle inandığını vurguladı - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 'Yeni Hükümet Bir An Önce Oluşturularak İşbaşı Yapması Gerek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement