TOBB ETÜ Tıp Fakültesinin İlk Öğrencileri Önlüklerini Giydi - Son Dakika
Ekonomi

TOBB ETÜ Tıp Fakültesinin İlk Öğrencileri Önlüklerini Giydi

TOBB ETÜ Tıp Fakültesinin İlk Öğrencileri Önlüklerini Giydi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nin açılışı ve önlük giyme töreni gerçekleşti.

17.09.2013 12:05  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Tıp Fakültesi'nin açılışı ve önlük giyme töreni gerçekleştirildi.

İlk öğrencilerini bu yıl alan TOBB ETÜ Tıp Fakültesi'nin açılışı ve beyaz önlük giyme töreni, Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşcu, Dekan Prof. Dr. Ediz Demirpençe, öğretim üyeleri, öğrenci  ve öğrenci yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Camuşcu, arkalarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) gibi büyük bir kuruluşun olduğunu belirterek; öğrencilere en iyi şartları sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ediz Demirpençe de fakültenin 10'u tam burslu 10'u yüzde 50 burslu olmak üzere 43 öğrenci aldığını, bu öğrencilerden 10'unun TOEFL IBT sınavında başarı göstererek bu sene hazırlık sınıfında okumadan doğrudan lisans eğitimine başlayacağını bildirdi.

Demirpençe, tam burslu programın puanının Türkçe tıp programları arasında tüm devlet üniversitelerin puanının önünde olduğuna dikkati çekerek, tam burslu programı kazanan 10 öğrencinin üniversiteye giriş sınavında ilk 915 kişinin arasında bulunduğunu belirtti.

Hekim yetiştirmenin kolay olmadığını, hem eğitim verenin hem de alanın sorumluluğunun büyük olduğunu ifade eden Demirpençe, tıp fakültelerinin öğretim üyesi sayısının, kalitesinin ve fiziksel koşullarının pazarlık konusu olmaması gerektiğini, tıp fakültelerinin iyi eğitim vermesi gerektiğini, aksi takdirde bedelini bütün toplumun ödeyeceğini kaydetti.

Demirpençe, mevcut öğretim üyesi kadrosunun son 15 yılda açılan tüm tıp fakültelerinden daha nitelikli olduğunun altını çizerek, "Amacımız klinik tıp bilimlerinde de bu nitelik düzeyini korumaktır" dedi.

Konuşmaların ardından bu sene öğretim görecek 10 öğrenciye beyaz önlükleri giydirilerek stetoskopları takıldı.

Törenin ardından Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Tunalı öğrencilere "Muhteşem üçlü: Tıp, Tarih, Müzik" konulu ilk dersi verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOBB ETÜ Tıp Fakültesinin İlk Öğrencileri Önlüklerini Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement