TOBB Genel Kurul Hizmet şeref Belgesi ve Plaket Töreni - Son Dakika
Güncel

TOBB Genel Kurul Hizmet şeref Belgesi ve Plaket Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin, "Kendine güvenebiliyorsan git Yenikapı'da yap. Güvenebiliyorsan git Maltepe'de yap. Güvenemiyorsan bunların dışında 6 tane ayrı ayrı yerlerde yine miting yapılabilecek yerler var, git oralarda yap. Niçin 'illa da Taksim' diyorsun da milletin huzurunu kaçırıyorsun" dedi.

01.05.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin, "Kendine güvenebiliyorsan git Yenikapı'da yap. Güvenebiliyorsan git Maltepe'de yap. Güvenemiyorsan bunların dışında 6 tane ayrı ayrı yerlerde yine miting yapılabilecek yerler var, git oralarda yap. Niçin 'illa da Taksim' diyorsun da milletin huzurunu kaçırıyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'nde yaptığı konuşmada, son 12 yılda asgari ücretin yaklaşık 5,5 kat artarak 184 liradan bin liraya yükselmesinin yanı sıra memurlar için de ciddi anlamda artış kaydedildiğini anlattı.

Türkiye'de gerçekleştirilen en önemli devrimin paradan 6 sıfırın atılması olarak nitelendiren Erdoğan, "Niye? Çünkü, bir milletin görünüşü o paraya, o banknota bakar. Sıfırlarla dolu bir para. Hey gidi günler. Bir liraya tuvalete giderken, bir milyona tuvalete gider hale geldik. Eskiden bir milyon dendiği zaman ülkenin zenginine söylenirdi. Bizi o hale getirdiler ama 6 sıfırı attık, paramız değer buldu. Ondan sonra onurlu dolaştık, paramız da değerini buldu. Şimdi bunlar herhalde bu tür heveslerin içindeler"  diye konuştu.

Enflasyonun yüzde 30'lardan, devletin borçlanma faizinin yüzde 63'lerden tek hanelere geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buralara öyle durup dururken gelmedik, ciddi bir çalışma oldu, devletin kamu net borç stokuna baktığımızda, hele hele milli gelire oranla hesapladığımız zaman, yüzde 73'den yüzde 36, 37'ye buralara geldik. Bunlar durup dururken olmadı, yatırımlar devam etti" dedi.

Sağlıkta ayrımcılığın ortadan kalktığını, her bebeğin sigortalı doğduğunu belirten Erdoğan, en önemli hayallerinden olan şehir hastaneleri projelerine de başlandığının müjdesini verdi.

Eskiden tedavi için yurt dışına gidildiğini, artık yurt dışından hastaların Türkiye'ye geldiğini aktaran Erdoğan, eğitimde atılan adımların da daha çok geliştiğini bildirdi.

Artık niteliği artırmanın gayretini gösterdiklerini, Türkiye'nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine kadar kaliteyi artırmayı hedeflediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanlarının 26'den 53'e çıktığını, Ordu- Giresun ve Hakkari'ye de havalimanı açılacağını, Hakkari'deki havalimanının tüm engellemelere rağmen hayata geçirileceğini açıkladı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne işiniz var iş makinelerini yakmakla müteahhitleri tehdit etmekle? Ondan sonra diyorlar ki 'Biz Kürtlerin tek temsilcisiyiz.' Nerede sen Kürtlerin tek temsilcisisin? Temsilcisi olsan onlara hizmetin gider. Hiçbir tür hizmetin yok 'temsilcisiyim' diyorsun biz hizmetçisiyiz biz. Biz ayrım yapmadık. Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, hiçbir ayrım yapmadık, yaradılanı yaradandan ötürü sevdik ve hizmetkarı olduk. Bunlar yeri geldi vatanı parsellediler, yeri geldi bayrağı yaktılar. Biz çıktık dedik ki Türkiye'nin dört bir yanında, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik, yola böyle devam ettik. Bizi birbirimize bağlayan bağ işte bu. Bunu başarmamız lazım. Buradan asla taviz veremeyiz, bunu sürdürmemiz gerekiyor."

Alt yapı yatırımlarını hızla yürüttüklerini de anlatan Erdoğan, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 12 yılda 16 bin kilometre yol yaptıklarını hatırlattı.

Türkiye'nin hızlı trenle kendi dönemlerinde tanıştığını, Marmaray'ın asrın en önemli projesi olduğunu, Avrasya tünelinin de biteceğini, 3. köprünün yapımının hızla sürdüğünü, yıl sonuna yetişebileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bütün bunlar bir aşkın, sevdanın, dertli olmanın gereğidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın 3. havalimanı, biz havalimanını yapıyoruz, birileri çıkıyor bu havalimanını engellemek için ellerinden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyorlar. Engelleyemeyeceksiniz, biz orayı söke söke bitireceğiz, bunun hiç lamı cimi yok, bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen havalimanının yıllarca çalışmadığını, bugün ise yetmediğini ifade eden Erdoğan, havalimanına ek terminal binaları yaptıklarını ve yeni bir pist yapılacağı bilgisini verdi.

Atatürk Havalimanı'nda da sıkıntı çekildiğini belirten Erdoğan, 3. havalimanı ile sıkıntıların sona ereceğini, buranın birinci etabının 2017'de bitmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Yılda 150 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanına kavuşulacağını aktaran Erdoğan, "Bu rastgele bir olay değil. Bunların hepsi büyümenin, gerçek manada uluslararası platformda rekabetin ifadesidir. Zaten bu güce kavuştuğunuz anda evellallah gerisi gelir. Benim sizden bu noktadaki ricam yatırım, yatırım, yatırım" diye konuştu.

-"Biz geldiğimizde 1 Mayıs tatil değildi"

1 Mayıs kutlamalarına değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu 1 Mayıs'ı engelleyenler kimdi? Biz engellemedik. Biz geldiğimizde 1 Mayıs tatil değildi. 1 Mayıs'ta en ufak bir hareket, kutlama yoktu. ya fabrikalarda, ya şurada, ya burada. Biz geldik oturduk, dedik ki 'Niye böyle? Halledelim şu işi.' ve 1 Mayıs'ı emeğin, işçinin tatil günü olarak ilan ettik 2009'da. Şimdi takmışlar kafayı ille de Taksim.

Yahu kardeşim, 'biz siyasi parti olarak devlet bize nereyi gösteriyorsa gidiyoruz orada yapıyoruz' diyordum Başbakanken. Şimdi de devlet size yerler gösteriyor. Örneğin, İstanbul'da şu anda iki tanesi çok büyük, mesela birisi Yenikapı 1,5 milyon insanı alabilecek kapasitede. Öbür tarafta, Maltepe 2 milyon insanı alabilecek kapasitede. Kendine güvenebiliyorsan git Yenikapı'da yap. Güvenebiliyorsan git Maltepe'de yap. Güvenemiyorsan bunların dışında 6 tane ayrı ayrı yerlerde yine miting yapılabilecek yerler var, git oralarda yap. Niçin 'illa da Taksim' diyorsun da milletin huzurunu kaçırıyorsun. Ellerinde bakıyorsun değişik değişik o bayraklar, illegal örgütler. Yine ellerinde bakıyorsunuz molotoflarla bütün İstanbul'daki belli semtlerimizin huzursuzluğuna bunlar hala çalışıyorlar. Bunlara karşı duruşumuz millet olarak çok önemli. Onun için bir olacağız, iri olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunun başka çıkışı yok."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOBB Genel Kurul Hizmet şeref Belgesi ve Plaket Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement