TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Doğan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Doğan Açıklaması

TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Doğan Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründe yeni yılda yüzde 10 büyüme beklediklerini belirtti.

12.11.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründe yeni yılda yüzde 10 büyüme beklediklerini belirtti.

Doğan, Çanakkale'de yenilenen mağazalarının açılışında, 2017 yılında sektörün yüzde 10, kendi markalarının ise yüzde 30 büyümeyi hedeflediğini ifade etti.

Türkiye'de 65 bin mobilyacı olduğuna işaret eden Doğan, "Ne mutlu ki bugün ülkenin en büyük ikinci yatırımcısıydık. Ama özel sektörde şu anda Türkiye'nin en büyük yatırımcısı olduk. Çünkü, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı TMSF'ye geçen firmaları devlet kuruluşu olarak kabul edersek, özel sektörde bir numara olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu da Biga'dan, Çanakkale'den çıkan bir marka olduğu için bizi ayrıca gururlandırıyor." diye konuştu.

Doğan, mobilya sektörünün, inşaat sektörüyle bağlantılı olduğuna da değindi.

Sektör olarak, 2016 yılına göre 2017'den daha umutlu olduklarını vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

"Mobilya sektörü, inşaat sektörüyle çok ilintili olduğu için inşaat sektöründe de Türkiye'de ilk 6-7 ayda ciddi bir küçülme olmuştu. Mobilya sektöründe de ilk 7 ayda yüzde 9 bir küçülme olduğunu biliyoruz. Buna rağmen biz grup olarak, Doğtaş ve Kelebek ile birlikte yüzde 15 gibi bir büyüme bekliyoruz. Tabii bizim beklediğimiz büyüme daha fazlaydı. Yüzde 30 gibi bir büyümeyi revize etmek durumunda kaldık. Ancak hükumetin almış olduğu son kararlarla birlikte emlak ve konut sektöründe bir hareketlilik olmaya başladı. Çünkü faizler ciddi oranda düşürüldü ve konut sektöründe hızlı bir toparlanma ve artış olmaya başladı."

Doğan, bunun mobilya sektörüne de kısa vadede olumlu olarak döneceğini öngördüklerini belirterek, "Biz de şirketler olarak yeni yapılanmamız ile birlikte, yönetim kadrolarını yeniden düzenledik. Bütçede ciddi bir büyüme yaptık. 2017 yılında sektör olarak yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Ama biz kendi markalarımızda yüzde 30 gibi bir büyüme hedefliyoruz. Özellikle dövizin artmasıyla birlikte yurt dışı pazarlarda daha büyük fırsatlar görüyoruz mobilya sektöründe ve markalarımızda. Mobilya sektörü bu yıl bir büyüme elde etmeyebilir. Ama önümüzdeki yıl büyüme bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Törene, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Doğtaş Kelebek Genel Müdürü Ersin Serbes de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Doğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement