TOBB'un "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni" - Yazıcı ve Hisarcıklıoğlu - - Son Dakika
Güncel

TOBB'un "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni" - Yazıcı ve Hisarcıklıoğlu -

TOBB\'un "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni" - Yazıcı ve Hisarcıklıoğlu -

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2002 yılında bu yana 3 noktaya önem verdiklerini belirterek, bunların sosyal, ekonomik ve hukuksal güvenlik konuları olduğunu söyledi.

15.07.2014 04:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2002 yılında bu yana 3 noktaya önem verdiklerini belirterek, bunların sosyal, ekonomik ve hukuksal güvenlik konuları olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) geleneksel iftarı ile TOBB'da 10 ve 20 yıl hizmet verenlere yönelik düzenlenen "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni"ne katılan Yazıcı, birliğin mayıs ayında yaptırdığı anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 29'unun Türkiye'de en temel sorun alanı olarak yargı ve adaleti gördüğünü dile getirdi.

Yazıcı, "Biz, cumhuriyet hükümetleri olarak 2002 yılı sonundan bu yana 3 noktaya önem verdik. Sosyal güvenlik, ekonomik güvenlik, hukuksal güvenlik. Bir ülkede güven ve istikrarı temin eden en temel faktör hukuksal güvenliktir. Müteşebbis yaptığının ve yapmadığının, risk alanlarının ölçüsünü hukuk normlarıyla bilecek. Demek ki bu alanda daha çok çalışacağız" diye konuştu.

Ramazanın bereket ayı olduğunu dile gitiren Yazıcı, yoksulluğun dünyadaki en temel sorunlar arasında yer aldığını, sadece suyla orucunu açan insanlar bulunduğunu kaydetti.

Ekmek israfı konusuna da değinen Yazıcı, Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini kaydetti.

Yazıcı, yıllık bazda ekmek israfının parasal değerinin 1,2 trilyon lira olduğunun altını çizerek, bunun 3. köprünün maliyetinin yaklaşık beşte birine karşılık geldiğini söyledi.

-"Bugün 20 bin çeşidin üzerinde mal satar hale geldik"-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ramazan ayının Türkiye ve İslam alemi için rahmete vesile olmasına ve dünyanın çeşitli yerlerinde baskı, haksızlık ve zulme uğrayan Müslümanları feraha yetiştirmesi dileğinde bulundu.

Türkiye'nin son 30 yılda müthiş bir dönüşüm yaşadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bugün 20 bin çeşidin üzerinde mal satar hale geldik. Birçok sektörde başarı hikayesi yazdık. En fazla turist çeken 6. destinasyon haline geldik. Bütün bunları özel sektör sayesinde yaptık" diye konuştu.

Hizmet Şeref Belgesi alanlara şükranlarını sunan Hisarcıklıoğlu, işadamları ve işkadınlarının sayısı arttıkça Türkiye'nin zenginleştiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOBB'un 'Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni' - Yazıcı ve Hisarcıklıoğlu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement