Toç-Bir-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Toç-Bir-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: ''Paris'te liderlerin bir araya gelip barış için yürümesini önemsiyoruz ancak terörist devlet İsrail eliyle öldürülen on binlerce Gazzeli için bu liderler niçin yürümez? Diktatör Esed'in kimyasal silahına karşı bile neden yürünmez? Onun için çifte standardı.

17.01.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Paris'teki saldırının ardından dünya liderlerin bir araya gelip, barış için yürümesini önemsediklerini belirterek, "Ancak terörist devlet İsrail eliyle öldürülen on binlerce Gazzeli için bu liderler niçin yürümez? Diktatör Esed'in kimyasal silahına karşı bile neden yürünmez? Onun için çifte standardı görüyoruz" dedi.

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikasının (Toç-Bir-Sen) "5. Olağan Genel Kurul Toplantısı", Başkent Öğretmenevi'nde başladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, referandum, Çözüm Süreci, Gezi Parkı odaklı olaylar, 17-25 Aralık operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bugünlerde İslamofobi, İslam düşmanlığı, terör, Paris saldırısı, Paris barış yürüyüşü gibi konuların gündemde olduğunu söyledi.

Paris'te dünya liderlerin bir araya gelip, barış için yürümesini önemsediklerini ifade eden Gündoğdu, "Ancak dünyanın teröristliğinin orada yürüyor olmasını anlamakta zorluk çekiyorum" ifadesini kullandı.

Milyarlarca Müslüman'ın peygamberine hakaret eden bir derginin tahrikinin bulunduğu bir şiddetin söz konusu olduğunu ifade eden Gündoğdu, ancak buna rağmen İslam'ın şiddetten uzak olduğunu ve şiddete asla müsaade etmeyeceğini söyledi.

Gündoğdu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütün insanlık kurtulmadıkça ben kurtuluş istemiyorum diyen bir medeniyet değeri, bir insanın ölümünü kainatın da ölümü gören bir gerçek ortada. Ama terörist devlet İsrail eliyle öldürülen on binlerce Gazzeli için bu liderler niçin yürümez? Diktatör Esed'in kimyasal silahına karşı bile neden yürünmez? Onun için çifte standardı görüyoruz. Bir, tahrik dikkate alınmıyor, iki, öbürlere göz yumuluyor, üç, bu camianın medyası bile şu tehlikeli oyunu oynuyor. Nedir? 'Bu Avrupa Birliğinin 11 Eylülü'dür'. Amerika'nın 11 Eylül senaryosunu yazanlar, 11 Eylül'den sonra bütün Müslümanları katil ilan ettiler. Avrupa'da aynı oyun tezgahı kuruluyor. Norveç'te 77 kişiyi öldüren teröristin Hristiyan olduğunu kimse konuşmadı, ama Paris'te öldürenin kim olduğu bile bilinmeden hemen toplum mühendisliği yapıldı. Onun için uyanık olmak lazım insanlığın yanında yer almak lazım."

Mazlumların her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Gündoğdu, Habeşistan'a 6 kuyu açma sözü verdiklerini,  bu kuyulara Mehmet Akif İnan, İbrahim Keresteci gibi davaya hizmet etmiş kişilerin ismini vereceklerini kaydetti.

-'Gönderilen kaynakları gençlere harcayın' çağrısı

Gündoğdu, sendikanın kaynaklarının, iftar, piknik gibi organizasyonlar yerine gençlere ve gençlerin eğitimine harcanması çağrısında bulundu.

Yetimlere sahip çıkılmasının da önemini vurgulayan Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen olarak her sınıfın bir yetimi olması için Milli Eğitim Bakanlığı, İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ile kampanya başlattığını hatırlattı.

Toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde, mağduriyetleri giderme ve geleceği inşa etme stratejisi belirlediklerini anlatan Gündoğdu, son 5 yılda ek ödemelerle maaşların en az 275 en fazla bin 300 lira artırıldığını, mağduriyetlerinin giderildiğini ifade etti.

Gündoğdu, "İktidarla anlaşamadığımız en önemli nokta, 'Biz memura yüzde 400 zam verdik diyorlar'. Doğru mu? Doğru. Ama bu zammın en düşüğü 730 lira olmak üzere bu bin 700 liraya kadar gidiyor, bu kısmı emekliye ayrıldığımız gün bitiyor. Emekli olmayı yasaklayan, verimli kalmadığı halde emekli olmamak durumunda kendini hisseden memur yapısı, yüz binlerce gencin de sırada beklediği bir yaklaşım. Bu istihdam politikası yanlış" dedi.

-"Yeniden büyük Türkiye'ye kavuşacağız"

Kendilerinin bağımsız ancak taraf olduklarını ifade eden Gündoğdu, millete, değerlerine, ekmeğine kast edenlerin karşısında bulunduklarını söyledi.

"17 Aralık çirkef darbe girişimi başarılı olsaydı, bu ülke 50 yıl geri gidecekti" diyen Gündoğdu, referandum ile yeni Türkiye'nin temellerinin atıldığını belirtti.

Gündoğdu, "İnşallah Çözüm Süreci'nin başarıya ulaştığı ve yeni anayasanın hayata geçtiği gün yeniden büyük Türkiye'ye de kavuşmuş olacağız. Yeni Türkiye'nin tadını çıkararak, yeniden büyük Türkiye'ye kavuşmak için ter akıtmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

-"Sorunları çözebilmek için fonksiyonel sendikacılık inşa edilmeli"

Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya da dünyanın geliştiğini ve yenilendiğini, Türkiye'de de bir gelişme ve yenileşme atağı yapıldığını belirterek, çalışmaların yeniden büyük Türkiye'nin inşasına konulan taşlar ve harçlar olduğunu söyledi.

Memur-Sen ile Toç-Bir-Sen'in Türkiye'de yaşanan bilinç ve uyanışın öncüsü olduğunu ifade eden Kaya, sorunları teşhis etmenin yetmediğini, çözebilmek için fonksiyonel sendikacılığı inşa etmek gerektiğini söyledi.

Yeni Türkiye'nin güçlü projelerini desteklerini ifade eden Kaya, sorunların kısa sürede çözümlenmesini ve 'kilim altına süpürülmemesi' gerektiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toç-Bir-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement