Tofaş Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika
Otomobil

Tofaş Büyümeye Devam Ediyor

Tofaş Büyümeye Devam Ediyor

Tofaş'ın net satış gelirleri 3.488 Milyar TL, net kârı ise 216.3 Milyon TL seviyesine ulaştı.

12.08.2013 09:30  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılın İlk Yarısında,

130.917 Adetle Türkiye'deki Toplam Araç Üretiminin %23'ünü Tek Başına Gerçekleştiren Tofaş,

85.464 Adetlik İhracat Rakamına İmza Attı

Tofaş; çatısı altında yer alan Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Jeep, Maserati ve Ferrari markalarıyla gerçekleştirdiği toplam 48.232 adetlik satışla iç pazarda %12.6'lık pay sahibi oldu.

Tofaş CEO'su Kamil Başaran; "Tofaş, hedeflerinden şaşmayarak yolunda kararlı adımlarla ilerlemeyi sürdürmektedir. Sergilediğimiz istikrarlı performans, sürdürülebilir karlılığı da beraberinde getirmektedir. Tofaş olarak son 10 yılda yarattığımız dış ticaret fazlası 3.5 milyar dolar seviyesini aştı. Ar-Ge'ye önemli yatırımlar yaptığımız ve her alanda mükemmele ulaşmayı hedeflediğimiz bir dönemdeyiz. Ülke ekonomisine ve istihdama hız kesmeden katkı sağlamaya devam ediyoruz. İstikrarlı performansımızı daha da yukarılara taşımak için aynı özen ve istekle çalışmalarımızı sürdüreceğiz' açıklamasını yaptı.

Türk Otomotiv Sanayi'nin öncü kuruluşu Tofaş, yılın ilk yarısında 130.917 adetle Türkiye'deki toplam araç üretiminin %23'ünü tek başına gerçekleştirdi. Net satış gelirleri 3.488 milyar TL'ye, net karı ise 216.3 milyon TL seviyesine ulaşan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. yılın ilk yarısında toplamda 85.464 adetlik araç ihracatına imza attı.

"İhraç Pazarlarındaki Daralmaya Rağmen, Tofaş İhracat Performansını Korumaya Devam Etti'

Tofaş CEO'su Kamil Başaran, "Tofaş olarak, zorlu ekonomik ve rekabet koşullarına rağmen yılın ilk yarısında istikrarlı bir performansa imza attık. Bu dönemde, planlarımız doğrultusunda toplam 130.917 adet binek ve hafif ticari araç üretimi gerçekleştirdik, 85.464 adetlik ihracat rakamına imza attık. Türkiye'de temsil etmekte olduğumuz 6 değerli markamızla pazardan aldığımız pay 48.223 adetle % 12.6 oldu. 2013'ün ilk 6 ayında net satış gelirlerimiz 3.488 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, dönem karımız 216.3 milyon TL oldu. Son 10 yılda yarattığımız dış ticaret fazlası ise 3.5 milyar dolar seviyesini aştı.' dedi.

2013 yılında iç pazarın yeniden 800 bin adetlerin üzerine çıkmasını, üretimin ise 1 milyon seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini belirten Kamil Başaran, "2013'te yaklaşık 250 bin adetlik üretim planlarken bunun 160 bin adetten fazlasını ihraç etmeyi hedefliyoruz. Tofaş olarak Ar-Ge'ye önemli yatırımlar yaptığımız, ülke ekonomisi ve istihdamına hız kesmeden katkı sağlamaya devam ettiğimiz bir dönemdeyiz.' dedi.

Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük hafif ticari araç üreticisi konumunda olduğunu belirten Kamil Başaran, hafif ticari araç üretiminde Türkiye'nin dünya genelindeki kuvvetinin önemli olduğuna da dikkat çekti. Son dönemlerde Türkiye hafif ticari araç pazarında daralma yaşandığını ifade eden Kamil Başaran "Türkiye, Avrupa'nın en kuvvetli ve tek hafif ticari araç üretim üssü konumunda. Bu çok kıymetli bir durum. Gerek Tofaş gerekse tüm otomotiv sektörü olarak güçlü konumumuzu korumalıyız. Tofaş olarak, Bursa'da üretmekte olduğumuz Fiat Doblo'yu 268 milyon Euro'luk ek yatırımla yenilemeye ve Kuzey Amerika ile Kanada'ya ihraç etmeye hazırlanıyoruz. Ayrıca mevcut Doblo modelimiz Türkiye ve diğer pazarlar için yenilenecek. Doblo Amerika projesi dahilinde, 2014 yılından başlayarak 2021 yılına dek yaklaşık 175 bin araç ihracatı gerçekleştirmeyi öngörüyoruz.' dedi.

2015 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan yeni projeler için çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini belirten Tofaş CEO'su Kamil Başaran ayrıca "Onaylanan Doblo yatırımı projesi, Avrupa pazarlarının daraldığı bu zaman diliminde, ihracat pazarlarımızın genişletilerek çeşitlendirilmesi açısından önem arz etmektedir.' diye konuştu.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Tofaş Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement