TOG'dan 2014 Yılında 1.200 Proje! - Son Dakika
Güncel

TOG'dan 2014 Yılında 1.200 Proje!

TOG\'dan 2014 Yılında 1.200 Proje!

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), 2014 yılında 77 ilde 1.200 projeyi hayata geçirdi.

20.01.2015 14:03  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerin Toplum Gönüllüsü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılmasını sağlayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunan Toplum Gönüllüleri Vakfı, 2014 yılında pek çok proje ve etkinliğe imza attı. İşte 2014 yılında TOG tarafından hayata geçirilen o projelerden bazıları...

Oradaki köye TOG hep gitti…

Geçtiğimiz günlerde Van'da tamamlanan Van Gevaş Projesi, İstanbul Üniversitesi Avcılar ve Beyazıt Kampüslerinden, Bilgi, Van Yüzüncü Yıl ve Karadeniz Teknik Üniversitelerinden 30 Toplum Gönüllüsüyle beraber gerçekleştirildi. İki ay süren proje kapsamında Gevaş'ta bir köy okulu yenilendi. Gençler, okulda bir kütüphane oluşturdu. Ayrıca 40 öğrenci için ayakkabı ve mont desteği sağlanırken, anasınıfı için de oyuncak temin edildi.

Proje ekibinden Süleyman Toptaş, projeyle ilgili şunları söyledi: "Bu proje birçok çocuğun eğitim hayatını olumlu yönden etkilediği gibi, birçok çocuğa da köylerinin dışında da bir dünya olduğunu ve bu dünyada iyi insanların da var olduğunu gösterdi. Bizler, batıdan gelen, doğuyu tanımayan insanlar da bu projeyle birlikte doğu insanını ve kültürünü daha yakından tanıyıp onlar hakkında daha doğru fikir sahibi olduk. Birçoğumuz ön yargılardan kurtulup belki ilerleyen süreçte doğuya yerleşmeyi bile düşünebiliriz. Bu proje sayesinde ülkemizdeki çoğu köy okulunun eğitim standartlarının ve bu okullarda okuyan çocukların da yaşam standartlarının çok düşük olduğunu gördük. Van-Gevaş Timar Köy Okulu Projesi belki 40 çocuk için bir umut olmuş olabilir. Biz ise hâlâ ihtiyaç sahibi yüzbinlerce çocuğun olduğunu gözlemledik. Ve hâlâ yapılabilecek bir şeyler olduğunu düşünüyoruz. Gidilecek yüzlerce köy var ve elinden tutulacak binlerce çocuk da bizden yardım bekliyor."

Böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmiş olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten TOG Saha Koordinatörü Ceylan Tarhan, TOG'lu gençlerin bir yandan çocuklarla vakit geçirirken bir yandan da ailelerle sosyalleşme fırsatı bulduğunu anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TOG'dan 2014 Yılında 1.200 Proje! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement