Togo Devlet Başkanı Gnassingbe'nin Devlet Başkanlığına Tekrar Aday Olması - Son Dakika
Güncel

Togo Devlet Başkanı Gnassingbe'nin Devlet Başkanlığına Tekrar Aday Olması

Togo'da sivil toplum kuruluşları, Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin devlet başkanlığı için tekrar aday olmasını protesto etmek üzere "sivil itaatsizlik" çağrısında bulundu.

03.03.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Togo'da sivil toplum kuruluşları, Devlet Başkanı Faure Gnassingbe'nin devlet başkanlığı için tekrar aday olmasını protesto etmek üzere "sivil itaatsizlik" çağrısında bulundu.

Togo İnsan Hakları Birliği adlı sivil toplum kuruluşunun Başkanı Rafael Kpande Adzare, 20'ye yakın sivil toplum kuruluşunun Gnassingbe'nin tekrar göreve gelme teşebbüsünü bir "darbe" olarak nitelendirdiklerini belirtti.

"Halk Süpürgesi" (CIBAL) adlı sivil toplum kuruluşunun Başkanı Claude Ameganvi ise Gnassingbe'nin görevini bırakması ve seçim sürecinin yenilenmesi için bir geçiş hükümetinin oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.

Gnassingbe'nin 15 Nisan'da yapılması planlanan seçime adaylığını protesto etmek üzere sivil toplum kuruluşlarının başkent Lome başta olmak üzere ülkenin hemen hemen her kesiminde yürüyüş düzenleneceği belirtildi.

Muhalefet, Gnassingbe'nin 3. kez devlet başkanı olarak seçilmemesini sağlayacak anayasa değişikliği yapılmadığı taktirde seçime katılmayacağını aylardır dile getiriyordu.

Öte yandan çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bir hafta önce genel grev düzenleyen kamu personelleri, hükümetle yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılmadığından tekrar genel greve gitme kararı alındığını açıkladı.

Togo Çalışanlar Birliği'nin (STT) Sözcüsü Dr. Gilbert Tsolegnanu, AA'ya açıklamasında, uzlaşma sağlanana kadar grevi sürdüreceklerini dile getirdi.

STT, maaşların artırılması, prim, aile ve sosyal yardımlar ile emeklilik koşullarında iyileştirme talep ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Togo Devlet Başkanı Gnassingbe'nin Devlet Başkanlığına Tekrar Aday Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement