Togolu İş Kadınının 150 Bin Euro'luk Ziynet Eşyasını Çalan Hırsızlar Kamerada - Son Dakika
Güncel

Togolu İş Kadınının 150 Bin Euro'luk Ziynet Eşyasını Çalan Hırsızlar Kamerada

Togolu İş Kadınının 150 Bin Euro\'luk Ziynet Eşyasını Çalan Hırsızlar Kamerada

Togo uyruklu iş kadınının çantasında bulunan 150 bin Euro değerindeki ziynet eşyasını çalan bir kadın ve 12 yaşındaki yeğeni güvenlik kamerasına yakalandı.

11.09.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Togo uyruklu iş kadınının çantasında bulunan 150 bin Euro değerindeki ziynet eşyasını çalan bir kadın ve 12 yaşındaki yeğeni güvenlik kamerasına yakalandı. İhbar üzerine gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, çaldıkları ziynet eşyaları da bulundu.

Alınan bilgiye göre, Togo'nun önemli tekstil şirketlerinden birinin yönetim kurulu başkanı olan Essobileoua Beguedou'nun, 6 Eylül 2015 tarihinde bir alışveriş merkezinde çantasından değerli ziynet eşyaları ve paraları çalındı. Durumu fark eden Essobileoua Beguedou'nun, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendisini Togo Cumhurbaşkanı'nın eşi olarak tanıttığı iddia edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, taşları kopan 90 bin dolar değerindeki gerdanlığını tamir ettirmek için alışveriş merkezine gittiğini ifade eden Beguedou, çantasından toplam değeri 150 bin dolar olan bir gerdanlık, iki küpe, bir kolye ve bir bileklik ile 9 bin dolar ve 4 bin lira nakit parasının çalındığını belirtti.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yapılan şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, başlatılan soruşturma kapsamında mağazalara ait güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek zanlıları tespit etti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çantadan para ve ziynet eşyalarını alan iki kişi görülüyor. Şüpheliler mağazaya girerek gözüne kestirdikleri çantaya yaklaşıyor. Bir şüpheli çevreyi gözlerken, diğer şüphelinin çantayı karıştırarak içinde bulunan ziynet eşyalarını aldığı görülüyor. Ardından hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliler mağazadan ayrılıyor.

Mağazadaki güvenlik kameralarının ardından 6 kilometrelik bir alanda onlarca güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, gittikleri adresleri belirleyerek iki zanlıyı, Şişli Feriköy'de iki ayrı eve düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakaladı.

Yakalanan 12 yaşındaki şüpheli N.E., Sarıyer Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi. Diğer şüpheli olan teyzesi Cevriye G. ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin yapılan güvenlik bilgi kontrollerinde Cevriye G.'nin 31 kez, 12 yaşındaki yeğeni N.E.'nin ise 18 kez polis tarafından benzer suçlamalarla gözaltına alındıkları ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Cevriye G., Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Essobileoua Beguedou ise Togo Cumhurbaşkanı'nın eşi olduğu iddiaları yönünde sorulan soruları cevapsız bıraktı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Togolu İş Kadınının 150 Bin Euro'luk Ziynet Eşyasını Çalan Hırsızlar Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement