Tok: "İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır" - Son Dakika
Yerel

Tok: "İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır"

Tok: "İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türk milletinin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 94. yıl dönümünü kutlayarak, “İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır” dedi.

11.03.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türk milletinin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabulünün 94. yıl dönümünü kutlayarak, "İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır" dedi.

Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, milli değerlerimizi, milli karakterimizi, milli şuurumuzu ve ideallerimizi yansıtan eşsiz bir mücevher niteliğindedir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, Milli Mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli Mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİNE TERCÜMAN"

Türk milletinin ruhuna tercüman olan İstiklal Marşı'nın milli birlik ve beraberliği en güzel biçimiyle vurguladığını kaydeden Tok, "Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.

"ASRIN VİCDANI MEHMED AKİF PROGRAMI"

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mehmed Akif Ersoy'u anma programı çerçevesinde 23 Mart Pazartesi Günü Saat 19.00'da İl Müftülü Konferans Salonu'nda "Asrın Vicdanı Mehmed Akif Ersoy" konu panel düzenleyecek. Mehmed Akif Ersoy'un torunu Selma Argon'un dedesini anlatacağı programda Yrd. Doç. Dr Şeyma Kuran, Prof. Dr. Yavuz Bayram, Prof. Dr. Şaban Sağlık da konuşma yapacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tok: 'İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kadifekale: yaa sen ilk önce temizliği öğret çalışanlarına yada bi paşamahmut sokağı ziyaret et yıkanıyormu bi bak mhp zamanın da bura her perşembe yıkanırdı ama siz meffettiniz temizlik sıfır paşamahmut sok mhp diyecek yeniden 0 0 Yanıtla

Advertisement