Tokat'a Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi - Son Dakika
Yerel

Tokat'a Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi

Tokat\'a Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yanında inşaatı devam eden Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi’nin çevre illere de hizmet vereceği bildirildi.

10.04.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yanında inşaatı devam eden Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi'nin çevre illere de hizmet vereceği bildirildi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yanında yapım çalışmaları devam eden 400 yataklı servis ile Radyasyon Onkoloji Nükleer Tıp Merkezi ve Palyatif Bakım Merkezi inşaatında Vali Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte incelemelerde bulunarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve inşaat yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

8 kat üzerine yapılacak olan binada Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi'nin bölgeye hizmet vereceğini belirten Taşkesen, bu ünitenin ise Orta Karadeniz Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıdığını belirterek, "Palyatif Bakım Merkezi'nde kanser hastalığının son evresinde olan hastaların yaşam kaliteleri yükseltiliyor. Buradaki amaç hastanın ömrünü uzatmak için tedavi uygulamaktan öte hastayı acı ve ızdıraptan uzaklaştırarak yaşam kalitesinin yükseltilmek. Türkiye'de yaygın olmayan sistem ile hasta refakatçisinin de moralinin yükseltileceği merkez, ilimizin yanı sıra Yozgat, Çorum, Amasya gibi illerden de hasta kabul edecek. Bu merkezin Tokat'ta yapılıyor olması Tokatlı hastalarımız ve hasta yakınlarımız için büyük bir kazanç olacak" dedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'a Radyasyon Onkoloji, Nükleer Tıp ve Palyatif Bakım Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement