Tokat Bakan Özhaseki Bir Tek Masum Yanmasın Diye Dua Ediyorum - Son Dakika
Güncel

Tokat Bakan Özhaseki Bir Tek Masum Yanmasın Diye Dua Ediyorum

Tokat Bakan Özhaseki Bir Tek Masum Yanmasın Diye Dua Ediyorum

Bakan Özhaseki Bir tek masum yanmasın diye dua ediyorumTOKAT'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı kişilerin mağdur edebiyatı sergilediğini belirterek, "Ben mağduriyet olabileceğine inanıyorum.

13.10.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özhaseki Bir tek masum yanmasın diye dua ediyorum

TOKAT'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı kişilerin mağdur edebiyatı sergilediğini belirterek, "Ben mağduriyet olabileceğine inanıyorum. Bir tek masum yanmasın diye de emin olun dua ediyorum, gayret ediyorum. Bir tek masumun canı yanmasın. Olaya böyle bakıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılı açılışına katılmak üzere havayolu ile Ankara'dan Tokat'a geldi. Havaalanında il protokolü tarafından karşılanan Bakan Özhaseki, daha sonra beraberindeki il protokolü ile üniversiteye geçti. Burada 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği salondaki açılışa katılan Bakan Özhaseki, öğrenciler tarafından alkışlarla karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda önce Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin konuştu. Rektör Şahin'in konuşmasının ardından kürsüye Bakan Özhaseki geldi.

"LAİKLİK TEHLİKEYE Mİ DÜŞTÜ"

14-15 yıldır iktidarda olduklarını söyleyen Bakan Özhaseki, "Sayın Başbakanımızın esprili sözleri var. Benim de hoşuma gidiyor. 'Ya 40 günlük hükümetiz ama başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelenden daha fazla' diyor. Hakikaten her gün acayip bir olayla karşı karşıyayız. İktidar dönemine başlıyorsunuz, Danıştay saldırısı oldu, arkasından Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Cumhuriyet mitinglerinin ana teması 'Cumhuriyet ve laiklik elden gidiyor' falan, filan. Hatırlar mısınız? Meclise bir hanım efendi girmişti, rahmetli Başbakanımız bile eli ayağı titreyerek 'Bu hanıma haddini bildirin' falan dedi. Şimdi mecliste ki hanımefendilerin yarısı örtülü yarısı açık. Allah bu huzuru sonuna kadar devam ettirsin. Mutlular, keyifle oturuyorlar. Laiklik tehlikeye mi düştü Allah aşkına. Cumhuriyetin başına bir şey mi geldi, yok" dedi.

"15 TEMMUZ'UN HAKLI NE TARAFI VAR"

Ardından 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösteren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: "Herkes elini vicdanına koysun. 15 Temmuz'un haklı ne tarafı var. Niçin yapıldı bu 15 Temmuz. Acıtan tarafı da var. Yıllarca yüzümüze gülerek kibarca, 'Ya biz hizmet eliyiz. Bak 170 tane ülkede Türk dostu çocuklar yetiştiriyoruz biz. İslam'ı anlatıyoruz, örnek oluyoruz orada. Bize yardımcı olun' diye gelen insanlar bir gece de asıl çehresini ortaya koydular. Meclis bombalandı arkadaşlar. İnsanlarımız üzerine ateş ederek, 240 kişinin şehit olmasına sebep oldular. Allah korusun bu başarılı olsaydı neticesinden çıkacak tarafı ben düşünemiyorum bile. Ama 15 Temmuz'u o kadar çok konuştuk ki. Ben değinilmeyen tarafından bir iki şey söylemek istiyorum. Müslümanlık deyince benim aklıma şu geliyor. Doğruluk, dürüstlük ve Hz. Peygamber geliyor. ya bunlarda yalan var. Daha sonraki ifadelerinde ortaya döküldü. İleriye gitmek için hocalar bunlara 'Sakın namaz kılmayın, oruç tutmayın, Müslüman olduğunuzu belli etmeyin, dini değerlere sövebilirsiniz kendinizi saklamak için' demişler. Ben anlamıyorum böyle bir şeyi. Bu nasıl rezilliktir. İçimize atılan bundan büyük fitne olabilir mi?"

"BİR TEK MASUM YANMASIN DİYE DUA EDİYORUM"

15 Temmuz darbe girişimi sonrası devletin görmek istemediği adamlara 'kardeşim bizim başımızdan gidin' dediğini kaydeden Bakan Özhaseki, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bir mağduriyet edebiyatı var. Ben mağduriyet olabileceğine inanıyorum. Bir tek masum yanmasın diye de emin olun dua ediyorum, gayret ediyorum. Bir tek masumun canı yanmasın. Olaya böyle bakıyoruz. Ama sizde elinizi vicdanıza koyun. Bir ihtilal yapıldı, başarılı olamadılar. Bunların elamanı sadece 60 bin kişi mi arkadaşlar, Türkiye'de devlette çalışan. Atılan 61 bin 500 kişi. Açığa alınıp incelenenler ayrı bir şey. Allah aşkına bu grubun elamanları sadece 61 bin 500 kişimi. Devlet diyor ki 'ben kendime bağlı insanlarla çalışırım, başka yerlere bağlı olanlarla çalışmam"

"ALLAH KORUDU"

Darbenin başarılı olması halinde 10-15 vilayetin kopup gideceğini öne süren Bakan Özhaseki, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Sırada bekleyenler vardı. PKK'lı bir militan yakalandı. Bombalı araç vermişler, 'Sen şuraya götür bırak, 30 saniye sonra patlatacağız' demişler. Fakat aracın kapısını açar açmaz patlatmışlar. Yaralanıyor, bizimkiler uzun tedavinin neticesinde iyileştiriyorlar. Aklı başına geliyor. Diyor ki 'Bunlar beni yok etmek istediler, ben her şeyi itiraf edeceğim' İtiraflarını kameraya almışlar olduğu gibi dinledik. Diyor ki, 'Biz 15 Temmuz'dan bir müddet önce bir emir geldi. 'Hiç kimse askere kurşun sıkmayacak. Bundan sonra polise ve özel harekatçılara sıkacaksınız' dediler. Bakın 15 Temmuz'dan önce, niye? Orada bir şey var biliyorlar, işbirliği var. 15 Temmuz başarısız oldu, ertesi gün 'Askere de sıkabilirsiniz' dediler diyor. 'Sınırda bekleyen bir sürü militan vardı' diyor. 10-15 vilayette kopma harekatı, doğuda başka bir hareket. Boğazlarda başka bir hesap vardı. Neticesinde belki de orta Anadolu'ya sıkışmış bir millet olarak kalacaktır. Allah korudu"

"VATANDAŞA SORMAK LAZIM"

Bakan Özhaseki, buradaki konuşmasının ardından Tokat Valisi Cevdet Can'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Özhaseki bir gazetecinin 'Başkanlık sistemi ile ilgili neler söylemek istersiniz' sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Başkanlık sistemi 3-4 yıldır Türkiye'de konuşuluyor. Hukukçuyum, başkanlık sistemi ne getirir ne götürür ders çalışan birisiyim. O yüzden istikrarın sağlanacağı, güçlü iktidarların olacağı döneme adım atmamız lazım bizim. Bu anlamda tabi ki anayasada değişiklik lazım. Sayın Başbakanımız dün ilan etti. 367, 450, 550 ile de geçse vatandaşa sormak lazım. Diğer partiler niye korkuyorsunuz vatandaştan" Bakan Özhaseki'nin kentteki ziyaretleri sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Bakan Özhaseki Bir Tek Masum Yanmasın Diye Dua Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.


Advertisement