Tokat - Bebek Doğumdan Sonra Öldü, Aile Şikayetçi Oldu - Son Dakika
Güncel

Tokat - Bebek Doğumdan Sonra Öldü, Aile Şikayetçi Oldu

Tokat - Bebek Doğumdan Sonra Öldü, Aile Şikayetçi Oldu

Bebek doğumdan sonra öldü, aile şikayetçi oldu Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde 19 yaşındaki Ayşegül Yeşersin doğumdan hemen sonra bebeğini kaybetti.

18.08.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bebek doğumdan sonra öldü, aile şikayetçi oldu

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde 19 yaşındaki Ayşegül Yeşersin doğumdan hemen sonra bebeğini kaybetti. Ailesi, doğumda ihmal bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

Erbaa ilçe merkezinde Erek Mahallesi Karaca Sokak'ta yaşayan 20 yaşındaki Mahmut Yeşersin ile 2 yıllık evli olan bir kız çocuk annesi Ayşegül Yeşersin ikinci çocuğuna hamile kaldı. Ayşegül Yeşersin geçen hafta perşembe gecesi sancı başlayınca, eşi Mahmut Yeşersin'in Tekirdağ'da asker olması nedeniyle kayınbiraderi 23 yaşındaki Mehmet ve kayınvalidesi Emine Yeşersin tarafından Erbaa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Genç kadın burada acil olarak doğumhaneye alındı. Normal yapılan doğum sonrası 1 kilo 740 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya geldi. Fakat bir süre sonra solunumu duran bebek cihaza bağlandı ancak gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Bebeğin ölüm haberini alan aile büyük şok yaşadı. Hastane morguna kaldırılan bebeğin ölüm haberini alan asker baba Mahmut Yeşersin, birliğinden izin alarak Erbaa'ya geldi. Aile, doğum öncesi önce sezaryenle bebeğin alınacağının söylenip, daha sonra normal doğum yaptırıldığını ve doğumdan sonra bebeğin yaşamını yitirdiği belirterek, doktor G.Ü. ve hastane hakkında savcılığa şikayette bulundu.

'ANNESİNİN KUCAĞI YERİNE MORGDA GÖRDÜM'

Acı haberi aldıktan sonra ilçeye dönen ve çocuğuna 'Emre' ismini koymayı düşünen baba Mahmut Yeşersin şunları söyledi:

"Ben buraya geldiğimde çocuğumu annesinin kucağında görmem gerekirken, morgda gördüm. Doktor aileme hiçbir bilgi vermemiş. Doğumhanede 'sezaryenle olacak' demişler, sonra içeride normal doğum yapmışlar. Benim canım yandı başkalarının canı yanmasın diye şikayetçiyim."

Anne Ayşegül Yeşersin DE, "Normal doğum olacaktı, sonra çocuk ters geliyor diyerek ameliyata aldılar. Ama normal doğum oldu. Bana iğne yaptılar. Başka bir şey hatırlayamıyorum. Benim ciğerim yandı, başkalarının yanmasın. Ben çocuğumu halini gördüm, perişanım" diye konuştu.

ÖN RAPORDA 'SOLUNUM YETMEZLİĞİ' ÇIKTI

Suçlanan doktor G.Ü.'ye ulaşılamadı. Adını açıklamak istemeyen bir hastane yetkilisi genç kadının gebelik takiplerinin düzenli yapılmadığını, doğum günü hastaneye doğum başladıktan sonra geldiğini ve bebek sıkışma yaşadığı için, bu esnada solunumunun kesilerek öldüğünü iddia etti.

Ailenin şikayeti üzerine bebeğe otopsi yapılırken, ön raporda solunum yetmezliği sonucu öldüğü yer alırken, kol ve bacak kırığı ile ilgili bir bilgi yer almadı. Ayrıntılı otopsi raporunun ise birkaç gün sonra netleşeceği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan inceleme sürerken, Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Doğumda ölen bebek ise geçen hafta cumartesi günü şehir mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat - Bebek Doğumdan Sonra Öldü, Aile Şikayetçi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement