Tokat Biyoloji Öğretmeninden İlginç Hayvan Sergisi - Son Dakika
Güncel

Tokat Biyoloji Öğretmeninden İlginç Hayvan Sergisi

Tokat Biyoloji Öğretmeninden İlginç Hayvan Sergisi

Biyoloji öğretmeninden ilginç hayvan sergisiTOKAT'ta Güzel Sanatlar Lisesi Biyoloji öğretmeni Aysun Özer, aralarında yılan, kirpi, kuş türleri ile timsah kafasının bulunduğu 50'ye yakın hayvan ölüsünden oluşan koleksiyorunu okulun TÜBİTAK bilim fuarında sergiledi.

17.05.2016 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biyoloji öğretmeninden ilginç hayvan sergisi

TOKAT'ta Güzel Sanatlar Lisesi Biyoloji öğretmeni Aysun Özer, aralarında yılan, kirpi, kuş türleri ile timsah kafasının bulunduğu 50'ye yakın hayvan ölüsünden oluşan koleksiyorunu okulun TÜBİTAK bilim fuarında sergiledi.

Tokat Güzel Sanatlar Lisesi tarafından okulun bahçesinde TÜBİTAK bilim sanatları sergisi düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 30 adet proje sergilendi. Sergi de tarih, coğrafya, fizik, kimya ve biyoloji dersinde hazırlanan projeler yer aldı. Sergide en çok dikkati ise okulun biyoloji öğretmeni Aysun Özer'in 20 yıllık çalışması olan sergisi dikkat çekti.

50'YE YAKIN HAYVAN

Öğretmen Aysun Özer, biyoloji dersinde daha önce yer alan 'hayvanlar alemi' konuları kapsamında öğrencilerine görsel teşkil etmesi amacıyla telef olan bazı hayvanları toplamaya başladı. Topladığı hayvanları alkol çözeltisi ile dolu kavanoz içerisine koydu. Türkiye'nin farklı noktaları ile yurt dışından arkadaşlarının gönderdiği telef olmuş, yılan çeşitleri, kirpi, kuş türlerini kavanoz içerisine koyarak bozulmaması sağlayan Özer, bunları ilk kez düzenlenen fuarda sergiledi. Almanya'da bulunan bir arkadaşının gönderdiği timsah kafasını ilgi çekti.

"GÖRSEL TEŞKİL EDİYOR"

20 yıllık bir çalışma sonrası sergi oluşturduğunu söyleyen Özer, "Mesela hayvanları alemi, bitkiler alemi konumuz var. Bunları anlatırken görsel teşkil ediyor. Fakat şimdi koleksiyon çok büyüdüğünden sadece sergi amaçlı kullanıyorum. Yani çevremizde bir anda göremeyeceğimiz çok çeşitli canlıları görme imkanımız var" dedi. Daha önce evinde bulunan sergiyi TÜBİTAK projesi kapsamında çıkardığını belirten Özer, "Burada sıvılarda hayvanlarımız mevcut. Kelebek, yılan, böcekler birçok tür bulunmakta. Bunları alkol çözeltisinde saklıyorum. Hiç bozulmadan kalabiliyor. Kirpi, vatos balığı gibi çok değişik yerlerden alınmış örnekler mevcut. Bunların içinde yurt dışından temin ettiklerim var. Kendi bulduklarım ve bilenler getiriyor. Genelde çok değişik olan türler yurt dışından" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Biyoloji Öğretmeninden İlginç Hayvan Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement