Tokat - Dona Karşı Ateş Yakarak Meyve Ağaçlarını Korudular - Son Dakika
Güncel

Tokat - Dona Karşı Ateş Yakarak Meyve Ağaçlarını Korudular

Tokat - Dona Karşı Ateş Yakarak Meyve Ağaçlarını Korudular

Dona karşı ateş yakarak meyve ağaçlarını korudular TOKAT'ta merkeze bağlı Kemalpaşa köyü sakinleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle meyve ağaçlarını koruyabilmek için ateş yakıp sabaha kadar nöbet tuttu.

05.04.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dona karşı ateş yakarak meyve ağaçlarını korudular

TOKAT'ta merkeze bağlı Kemalpaşa köyü sakinleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle meyve ağaçlarını koruyabilmek için ateş yakıp sabaha kadar nöbet tuttu.

Tokat'ta son yıllarda meyve yetiştiriciliğinde ön planda olan Kemalpaşa köyü sakinleri geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı bu yıl bazı tedbirler aldı. Geçtiğimiz yıl rekoltesi büyük ölçüde düşen ürünleri bu dönem koruyabilmek için büyük çaba sarf eden köylüler bu gece sabaha kadar uyumadı. Köyde gece yarısı evden çıkan üreticiler meyve bahçelerine gitti. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle don ihtimaline karşı bahçe aralarında ateş yakan köylüler havayı ısıtarak meyve ağaçlarını korudu. Sabaha kadar meyve bahçelerinde bekleyen köylüler, bu yöntem ile geçtiğimiz yıl yaşadıkları sıkıntıyı önlemeye çalıştı.

"TEK ÇARE BU"

Köylülerden Alper Genç, köyün geçiminin meyve olduğunu söyledi. Son iki yıldır yaşanan soğuk havaların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Genç, "Biz de bunun için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz. Ateş yakmak yapabileceğimiz en iyi yöntem. Hava sıcaklığı eksiye düştüğü zaman bizim bu mevsimde işimiz kötüye gidiyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşerse meyvenin tamamı kayba uğrar. Biz de böyle önlem aldık. Ne kadar yeterli olur bilmiyoruz, ama elimizden gelen bu. Ne kurtarırsa o. Tek çaremiz ateş yakıp meyvelerimizi korumak" dedi. Diğer köylüler ise ateş yakmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi. Köyde üretilen kirazlar yurt içinin yanı sıra Rusya ve Almanya'ya da ihraç ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat - Dona Karşı Ateş Yakarak Meyve Ağaçlarını Korudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement