Tokat Dört Mevsim Fotoğraflanıyor - Son Dakika
Yerel

Tokat Dört Mevsim Fotoğraflanıyor

Tokat Dört Mevsim Fotoğraflanıyor

Tokat'ın, "Dört mevsim fotoğraflanması projesi" kapsamında tarihi mekanları, kültür yapıları, folkloru, yemek kültürü ve geleneksel değerleri fotoğraflanıyor.

28.08.2014 12:49  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Özdilek tarafından başlatılan ve Tokat Turizm Tanıtma Derneği'nce (TUDER) yürütülen projeye Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tokat İl Müftülüğü destek oluyor.

Kentin dört mevsim fotoğraflanması için çalışan Niksarlı fotoğraf sanatçısı Cihat Taşkın, Sulusokak'taki tarihi mekanları fotoğraflamaya başladı.

Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, "15 Ağustos'ta Sulusokak'tan başladık. Tokat'ın tarihi mekanları, kültür yapıları, folkloru, yemek kültürü, geleneksel değerleri. Bütün kültür öğelerini fotoğraflamaya çalışıyoruz" dedi.

Tokat'ın şimdiye kadar yapılmış bir fotoğraf arşivi bulunamadığını belirten Taşkın, sadece Tokat'ın değil ilçelerinin arşivinin olmadığını bu konuda Niksar'da yapıldığını kaydetti.

Kentin görsel arşivini oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Taşkın, "Tokat'ı ilkbahar, yaz, sonbahar, kış fotoğrafları çekerek Tokat'ı görsel anlamda tanıtmaya çalışacağız. Tokat aslında fotoğrafik bir yer. Tokat bu özelliğinin farkında değil. Kentsel aidiyetin yükselmesi adına ve bu farkındalığın oluşturulması ve koruma bilincinin, temizlik algısının yükseltilmesi adına çalışmaya başladık" diye konuştu.

TUDER Başkanı Kadir Özbilgin ise kentin tanıtımı konusunda Tokat Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Özdilek gibi diğer iş adamlarının destek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Özel sektör ve turizm ile ilgili alanlar bu projeye destek olmalı. Zeki bey bu konuda bir örnek olsun. Bu projeye İl Özel İdaresi, Tokat Belediye Başkanlığı, Tokat Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tokat İl Müftülüğü destek oluyorlar. Bu proje sadece Tokat merkez ile sınırlı değil. Merkez bittikten sonra ilçeler devreye girecek. Bu projede Tokat'ın hem güncelleştirilmiş bir fotoğraf arşivi oluşturulması hem de Tokat'ın tanıtılması için hazırlanan dokümasyonlarda da kullanılacak. Dolayısıyla Tokat'ın tanıtımına katkı sunacak bir proje."

Özbilgin, müzeyi fotoğrafladıklarını ve müzenin tanıtım kataloğuna ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Bugüne kadar fotoğraflama çalışması yapılamadığı için müze kataloğu da oluşturulamamış. Örneğin buna hizmet edilebilir. Geleneksel el sanatlarından gastronomi turizmine kadar çok sayıda fotoğraflama yapılacak. Bizim eksik olan tanıtım materyallerinin hazırlanmasına da temel oluşturacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat Dört Mevsim Fotoğraflanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement