Tokat Kalesine 'Dracula Müzesi' - Son Dakika
Güncel

Tokat Kalesine 'Dracula Müzesi'

Tokat Kalesine \'Dracula Müzesi\'

Tokat Kalesi'nde bulunan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın kaldığı tahmin edilen zindanın müze yapılacağı açıklandı.

18.09.2014 10:18  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Kalesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında bulunan, 1400'lü yılların başında kalede esir tutulan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın kaldığı tahmin edilen zindanın müze yapılacağı açıklandı.

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restore çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında sona eren çalışmaların ikinci bölümü 2.5 ay önce başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı döneminde savunma amaçlı kullanılan kalenin burçları sağlamlaştırılarak, kale çevresinde kazı çalışmaları yapıldı. 3 arkeolog denetiminde yapılan çalışmalarda erzak küpleri, askeri barınak, kent merkezindeki Pervane Hamamına inen gizli geçit ve 2 zindan bulundu. Bu zindanlardan birinde, 1431-1476 yılları arasında yaşayan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın esir tutulduğu ileri sürüldü.

"KALEYE TERAS YAPILACAK"

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, incelemede bulunduğu kalede kent turizmine katkı sağlamak amacıyla birçok çalışma yapacaklarını söyledi. Kalenin önemine değinen Başkan Eroğlu, şöyle dedi:

"Kalemizde 2.5 ay önce başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Şehirlerin tanıtımları; şehirlerin tanıtımına vesile olan bir çok argüman vardır. Tokat Kalesi de bu argümanlardan bir tanesidir. Eski Roma'dan itibaren burası hep kale olarak kullanılan, askerlerin barındığı ve zaman zamanda esirlerin burada hapsedildiği bir bölge kalemiz. 'Eski Tokat' dediğimiz Sulusokak, Ulu Camii ve tarihi bölgelere bakış anlamında sağ tarafımızda bulunan bölgeye seyir terası yapacağız. Tokat'ta gelen insanlar burada oturarak eski Tokat'ı ve tarihi eserleri güzel izlesin. Burada oturup çay ve kahvelerini içsin. İlk planda burada seyir terası planımız var."

"DRACULA MÜZESİ YAPILACAK"

Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın, belli bir süre kalede esir tutulduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, şöyle konuştu:

"3-5 yıl öncesine kadar buralar hep toprak ile kaplıydı. Buradaki zindanlar ortada değildi. Ama şimdi yapılan kazılarla Dracula'nın kaldığı zindanlar şu anda ortaya çıktı. Dracula'nın kaldığı zindanı müze haline getirip, onun temsili figürünü koyacağız. Şehrimizin tanıtımına kazandıracağız." - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Kalesine 'Dracula Müzesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı
    09:26 Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı

    Hatay'ın Payas ilçesinde yapılan TOKİ konutlarına taşınan depremzedeler, yeni evlerinde yaşamanın heyecanını yaşıyor. Abik ailesi, yeni yuvalarında kurban keserek ailelerini ağırladı. Depremzedeler, devlet ve milletin yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.


Advertisement