Tokat - Lösemili Nisanur Sağlığına Kavuşup, Okula Gitmek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Tokat - Lösemili Nisanur Sağlığına Kavuşup, Okula Gitmek İstiyor

Tokat - Lösemili Nisanur Sağlığına Kavuşup, Okula Gitmek İstiyor

Lösemili Nisanur sağlığına kavuşup, okula gitmek istiyorTOKAT'ta yakalandığı lösemi hastalığı dolayısıyla okula gidemeyen 6 yaşındaki Nisanur Şimşek, sağlığına kavuşup yeniden eğitimini sürdürmek istiyor.

02.04.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemili Nisanur sağlığına kavuşup, okula gitmek istiyor

TOKAT'ta yakalandığı lösemi hastalığı dolayısıyla okula gidemeyen 6 yaşındaki Nisanur Şimşek, sağlığına kavuşup yeniden eğitimini sürdürmek istiyor.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören Beldesinde yaşayan 28 yaşındaki Osman ve 25 yaşındaki Çiçek Şimşek çiftinin iki çocuğundan en büyüğü olan Nisanur, geçtiğimiz yıl Ekim ayında bel ve ayak ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Tokat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan incelemenin ardından ailesi Nisanur'u Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine götürdü. Burada yapılan tetkiklerde Nisanur'un lösemi hastası olduğu tespit edildi. Hastalığının tespit edilmesinin ardından 80 gün hastanede tedavi gören Nisanur, daha sonra her hafta çarşamba günü kontrole gelmek şartıyla taburcu edildi. 2.5 yıl boyunca tedavi görecek olan Nisanur, rahatsızlığı dolayısıyla bu yıl başlaması gereken ilkokula ise gidemedi. Evde kendisine ayrılan odada zamanını geçiren Nisanur, ailesinin kendisi için hazırladığı özel yemekleri yiyebiliyor.

"ELİNDEN TUTUP OKULA GÖTÜRMEK İSTİYORUM"

Turhal'de mermer fabrikasında asgari ücret ile çalışan baba Osman Şimşek, kızının tedavisinin 2.5 yıl daha süreceğini söyledi. Kızının tedavisi için maddi anlamda zorluk yaşadığını kaydeden baba Şimşek, "Maddi olarak çok zorluk çekiyoruz. Her hafta 500 TL gidiyor. Çok zorluk çekiyorum. Her hafta çarşamba günü tedavimiz var. Kızım okula gidemiyor, arkadaş ortamı yok. Çocuk çok üzülüyor, okula gitmek istiyor. Çocuğumu elinden tutup okula götürmek istiyorum. Tez zamanda iyileşmesini istiyorum" dedi.

"ÖPÜP, KOKLAMAYI ÖZLEDİM"

Kızını rahatsızlığı dolayısıyla öpemediğini belirten anne Çiçek Şimşek ise, "Kızımın eskisi gibi dışarıda koşmasını, okula gitmesini istiyorum. Onu öpüp koklamayı çok özledim. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi. En kısa zamanda sağlığına kavuşacak kızım, buna inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat - Lösemili Nisanur Sağlığına Kavuşup, Okula Gitmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement