Tokat Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta Kutlayacak - Son Dakika
Güncel

Tokat Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta Kutlayacak

Tokat Memur-Sen 1 Mayıs\'ı Kahramanmaraş\'ta Kutlayacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu yıl Kahramanmaraş'ta kutlama kararı aldıklarını söyledi.

24.04.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu yıl Kahramanmaraş'ta kutlama kararı aldıklarını söyledi.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikasının Tokat şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere sabah saatlerinde kente geldi. Kentteki bir restorantta düzenlenen toplantıya Yalçın ile birlikte Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve sendika üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Ali Yalçın, anayasa değişmediği sürece ülkede yaşananların geçici bir serap olduğunu belirterek sendikalarının hizmetlerini anlattı.

KUTLAMALAR İÇİN KAHRAMANMARAŞ'I SEÇTİK

Konuşmasının devamında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne değinen Yalçın, Biz 1 Mayıs'ta Taksim'de olalım istedik. Çünkü Taksim bu ülkenin siperi gibi. Taksim, kale gibi kuşatılması gereken bir yer gibi algılanıyor ve onun üzerinden bu ülkede bir gerginlik oluşturuluyor. Anarşizm, vandalizm 1 Mayıs'ta toplumun bütün benliğini alırcasına onlara korku salıyor. ve insanlar o gün sokağa çıkamıyor. Emek günü, ekmek günü, dayanışma günü emekçi bayramı bir kargaşaya, bir şiddete vandalizme kurban gidiliyor. Çünkü sendikacılığın bir çalışan için değil kendi modası geçmiş ideolojileri için köhne bir zihniyetin sopası için kullananlar bu ülkede Taksim üzerinden gerginlik üretiyorlar. Yine aynı tabloyu yaşıyoruz. Memur Sen ailesi olarak İstanbul Valiliğine başvurup bu kez Taksim'i biz istiyoruz dedik. Çünkü bu ülkede çatışma olmadan, şiddet olmadan, milletin eşiyle, çocuğuyla 1 Mayıs'ı bayram havasında, şölen havasında Taksim'de kutlayabileceğinin mümkün olduğunu göstermek istedik. Bunun içinde İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunduk ama Taksim gösteri alanı olmaktan çıkarıldığı ve bize başka alanlar gösterdiği için bizde kurtuluşun sembol şehirlerinden Kahramanmaraş'ı seçtik dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement