Tokat Sağlık Müdürü, Gereksiz Çağrılardan Şikayetçi - Son Dakika
Güncel

Tokat Sağlık Müdürü, Gereksiz Çağrılardan Şikayetçi

Tokat Sağlık Müdürü, Gereksiz Çağrılardan Şikayetçi

Tokat Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, "112 Acil Servis amirliğimize günlük 2 bin 500 ile ile 3 bin arasında çağrı gelmektedir." dedi.

20.02.2015 14:43  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, "112 Acil Servis amirliğimize günlük 2 bin 500 ile ile 3 bin arasında çağrı gelmekte. Ama bunların yaklaşık 150'sine vaka olarak ambulanslarımız hizmet vermekte. Geri kalanı boşu boşuna bizim sağlık merkezimizi işgal ediyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen 7 ambulansın teslimi için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Kar yağışı altında düzenlenen törene Vali Cevdet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ile birlikte sağlık çalışanları katıldı. Burada konuşan Müdür Yazıcı, kentte 112 acil servis ekiplerinin bir takım sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Bildiğiniz gibi 112 Acil Servis hizmetleri sıfıra yakın hatayla hizmet vermesi gereken bir hizmet amirliğimiz. Günlük 2 bin 500 ile üç bin arasında çağrı gelmekte. Ama bunların yaklaşık 150 tanesine vaka olarak ambulanslarımız hizmet vermekte. Geri kalanı boşu boşuna bizim sağlık merkezimizi işgal ediyor. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyoruz, boşa gelen çağrı acil bir hizmeti engellemekte. Ayrıca bu 150 vakanın da en az 15 tanesi gerçek olmayan vaka olarak karşımıza çıkıyor. Ambulansımız gidiyor, köy yollarında 3- 4 saat bekliyor, dolaşıyor, vaka olmadığını anlayıp geliyor" dedi.

Vali Cevdet Can ise kente gönderilen ambulanslar için Sağlık Bakanlığı'na teşekkür etti. Tören yapılan dua ile sona erdi. Gönderilen 7 ambulansın 3'ünün kent merkezinde diğer ambulansların ise Erbaa, Niksar, Turhal ve Zile'de hizmet vereceği öğrenildi.

- Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Sağlık Müdürü, Gereksiz Çağrılardan Şikayetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement