Tokat Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten Yıpranma Payı Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Tokat Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten Yıpranma Payı Çağrısı

Tokat Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş\'ten Yıpranma Payı Çağrısı

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten yıpranma payı çağrısı SAĞLIK Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sağlık çalışanlarına verdiği müjdeleri müjde olarak görmediklerini söyleyerek, yıpranma payı ve lisans tamamlama konularında Sağlık Bakanı'nı göreve davet etti.

24.03.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten yıpranma payı çağrısı

SAĞLIK Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sağlık çalışanlarına verdiği müjdeleri müjde olarak görmediklerini söyleyerek, yıpranma payı ve lisans tamamlama konularında Sağlık Bakanı'nı göreve davet etti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir dizi ziyaretler için memleketi Tokat'a geldi. Sağlık Sen Tokat Şubesi'ni ziyaret eden Memiş, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Memiş, Sağlık Bakanlığı'ndaki taşeronlaşmanın göze çarptığını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı'nda 140 bin civarında taşeron çalışmakta ve son günlerde 112'de şoförlük yapmak üzere taşeron almakla alakalı bir düzenleme çıktı. Biz Sağlık Sen olarak taşeronlaşmaya karşı bir sivil toplum örgütüyüz. Kesinlikle taşeronlaşmayla sağlık sektörünün yürütülmesinin mümkün olamayacağını ifade ediyoruz. Ama son dönemlerde alınması planlanan 4 bin civarında şoför arkadaşımızın da taşeron usulüyle alınması iş barışını bozacaktır diyoruz. Aynı okuldan mezun, aynı sıradan mezun iki arkadaşın birisi devlet memuru olmuş, diğeri taşeron olarak göreve başlamış. Bu sistemi işletmek mümkün olmayacaktır" dedi.

BAKANA ÇAĞRI

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş geçen yıl 13 Mayıs'ta başbakan iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a katıldığı bir programda yıpranma payı ve lisans tamamlama talebini ilettiklerini hatırlatarak şöyle devam etti: "O zaman sesimizi duydu. Sağlık çalışanlarının gerçekten yıprandığını, sağlık çalışanlarının eğitiminin verilmesi gerektiğini ve kreş imkanlarının sağlanması noktasında orada talimat vermişti. 12 Mart'ta Sayın Başbakanımız Davutoğlu yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına müjde verdiğini söyleyerek, yıpranma payının nöbet tutanlardan başlanmak üzere verilmesi noktasında talimat verdiğini ifade etti. Nöbet ücretlerinde yüzde 50'lik bir artışın geldiği söylendi. Hekimlerin 70 yaşına kadar çalışmasının önün açıldığı noktasında müjdeler verildi. Ancak biz bunları müjde olarak görmüyoruz. Bunların talimatını bir yıl önce Cumhurbaşkanımız vermişti. Hala bir yıldır adım atılmadan bu konuları tekrardan müjde diyerek verilmiş olması Sağlık Bakanlığı'nın ve bürokratlarının çalışanlarını görmemesi, duymaması, anlamaması ile birlikte sınıfta kaldığının en büyük göstergesidir. Buradan Sağlık Bakanı'na tekrardan çağrıda bulunuyorum. Lütfen bir yıl önce verilen talimatların gereğini yerine getirin"

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 17-18 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan kongrede Memur Sen Genel Başkanlığına aday olacağını da söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş'ten Yıpranma Payı Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement