Tokat Salamura Bağ Yaprağı Fiyatlarında Artış - Son Dakika
Yerel

Tokat Salamura Bağ Yaprağı Fiyatlarında Artış

Tokat Salamura Bağ Yaprağı Fiyatlarında Artış

Türkiye genelinde ismiyle marka olan Tokat salamura bağ yaprağının fiyatı 8 liradan 10 liraya yükseldi.

28.06.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde ismiyle marka olan Tokat salamura bağ yaprağının fiyatı 8 liradan 10 liraya yükseldi.

Tokat'ta bazı bölgelerde zirai don ve dolu yağışı nedeni ile bağ yaprağında verim kaybıyla birlikte hasatta gecikmeler yaşanıyor. Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, 22 Nisan'da yaşanan zirai don nedeniyle bağlarda sürgünlerin yanması sonucu hasadın geciktiğini söyledi. Bazı bölgelerde de dolu nedeni ile bağ yapraklarının zarar gördüğünü ifade eden Başkan Dökülen, fiyatların bu etkenler nedeni ile yükseldiğini söyledi.

Meydan Çarşısı'nda 27 yıldır salamura bağ yaprağı satışı yapan Murat Asar, havaların yağmurlu geçmesi ve zirai don nedeni ile bağ yaprağı hasadında yaklaşık bir aylık gecikme yaşandığını söyledi. Hava şartlarından dolayı güneş görmeyen bağ yaprakları gelişmediğini ifade eden Asar, "Yaprak gelişmeyince de hasat az oldu. Şuan bağ yaprağı az olduğu için fiyat yükseldi. Salamura yaparak 8 liradan sattığımız bağ yaprağının kilogram fiyatı 10 liraya çıktı. Yaprağın kalitesinde sıkıntı yok" dedi.

"ERBAA BAĞ YAPRAĞI HASADI ERKEN YAPILDI"

Erbaa ilçesinde toptan bağ yaprağı satışı yapan Murat Tokat ise salamura bağ yaprağı perakende fiyatlarının 7-8 lira arasında olduğunu kaydetti. Erbaa ilçesinde geçen yıla göre bağ yaprağında daha erken hasat yapıldığını ifade eden Tokat, ikinci yaprak hasadında 50 kuruşluk artış olduğunu, arz talep yoğunluğuna göre fiyatların düşebileceğini söyledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat Salamura Bağ Yaprağı Fiyatlarında Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement