Tokat'ta 22 Bin Dekar Alanda Fındık Üretimi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 22 Bin Dekar Alanda Fındık Üretimi

Tokat\'ta 22 Bin Dekar Alanda Fındık Üretimi

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Erbaa ilçesinde 20-22 bin dekar alanda fındık üretimi yapıldığını söyledi.

02.09.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Erbaa ilçesinde 20-22 bin dekar alanda fındık üretimi yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ambarı konumundaki Tokat'ta domates, biber, şeftali, kiraz, elma, bağ yaprağı, fasulye vb. ürünlerin yanı sıra karpuz, kivi ve fındık gibi ürünlerde yetiştiriliyor. Tokat'ta meyve üretimi olarak en fazla alanın fındık olduğunu ifade eden Müdür Yavaş, "Özellikle Erbaa ve az miktarda Niksar'da Samsun ve Ordu'ya sınır olan köylerimiz var. Gökal bölgesinde ciddi miktarda fındık üretimimiz var. Bu seneki rekolte tahminimiz 20-22 bin dekar alanda 3 bin 500 - 4 bin ton civarında" dedi.

Tokat denilince yaş sebze ve meyve üretiminde başta domates, biber, bağ yaprağı, şeftali, kiraz gibi ürünlerin akla geldiğini ifade eden Müdür Yavaş, Tokat'ta ciddi miktarda fındık üretimi yapıldığını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 22 Bin Dekar Alanda Fındık Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement