Tokat'ta 28 Uygur Türkü İçi Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta 28 Uygur Türkü İçi Gıyabi Cenaze Namazı

Tokat\'ta 28 Uygur Türkü İçi Gıyabi Cenaze Namazı

Tokat'ta 28 Uygur Türkü içi gıyabi cenaze namazı TOKAT'ta Ülkü Ocakları tarafından Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da öldürülen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı.

26.06.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta 28 Uygur Türkü içi gıyabi cenaze namazı

TOKAT'ta Ülkü Ocakları tarafından Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da öldürülen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tokat'ta Cuma namazı sonrası Ali Paşa Camisi'nde Doğu Türkistan'da öldürülen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yay, Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik baskılarının devam ettiğini belirterek, "Hepinizin takip ettiği gibi son süreçte, orada bizim soydaşlarımız tutmuş oldukları oruç yüzünden baskı yapılarak, ibadetleri engelleniyor. Bu bizzat Çin hükümeti tarafından yapılan bir uygulama. Bizler burada üzülüyoruz ve kınıyoruz. Bu aziz günde Allah orada bulunan soydaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun" dedi. Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta 28 Uygur Türkü İçi Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement