Tokat'ta 33 Eski Mahallenin Nüfus Cüzdanı Değişecek - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 33 Eski Mahallenin Nüfus Cüzdanı Değişecek

Tokat\'ta 33 Eski Mahallenin Nüfus Cüzdanı Değişecek

Tokat’ta, 75 olan mahalle sayısı 42’ye düşürülürken, birleştirilen 33 mahalle sakinin nüfus cüzdanlarını değiştirmesi gerektiği öğrenildi.

18.08.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta, 75 olan mahalle sayısı 42'ye düşürülürken, birleştirilen 33 mahalle sakinin nüfus cüzdanlarını değiştirmesi gerektiği öğrenildi.

Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, 2004 yılında mahallelerin birleştirilmesi ile birlikte devam eden süreçte kimlik bilgilerinin nüfus müdürlüğü tarafından güncellendiğini kaydetti. Başkan Gökrem, öğrenci kaydı, yurt işlemleri, adli konularda işlem yapmak için ilgili yerlere başvuran vatandaşların nüfus cüzdanlarındaki aile sıra no ve cilt numarasının değişmesi nedeni ile sorun yaşadığını kaydetti. Bu durumdan habersiz olan birçok kişinin mağdur olduğunu ifade eden Başkan Gökrem, 33 mahallede oturan binlerce kişinin nüfus cüzdanını değiştirmesi veya işlem için nüfus müdürlüğünden belge alması gerektiğini kaydetti.

Birleştirilen 33 mahalle şu şekilde: "Rüstemçelebi, Taşçımahmut, Sarıgüllük, Sofyon, Acepşehir, İsafaki, Keçeciler, Gaybi, Ayvazpaşa, Ankara,Tahtarhacı, Yaşmeydan, Dabakhaneicedit, İçmesu, Dabakhaneiatik, Cedit, Samyeli, Muslahattin, Abdulfettah, Çekenli, Mihmadihacip, Horuç, Tepe, Çeşnigir, Yazıcıki Hacımehmetbey, Hacıhasanbölüğü, Hacıibrahim, Meydan, Halit, Kayaçiftlek ile İsmi Süreyyabey ile Cennet Mahalleleri." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 33 Eski Mahallenin Nüfus Cüzdanı Değişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement