Tokat'ta 4 Bin Kişiye Ahi Pilavı - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 4 Bin Kişiye Ahi Pilavı

Tokat\'ta 4 Bin Kişiye Ahi Pilavı

Tokat'ta yaklaşık 4 bin kişiye Ahi pilavı ikram edildi.

23.09.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta yaklaşık 4 bin kişiye Ahi pilavı ikram edildi.

Ahilik Haftası dolayısı ile Meydan Cami avlusunda Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yemek ikram edildi. TESOB Başkanı Mehmet Bekçi'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Taşhan esnaflarından Mustafa Yıldız, hafta dolası ile dua yaptırdı. Daha sonra kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, geleceğe dönük olarak Ahilik kültürünün geliştirilerek yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

MHP Tokat Milletvekilli Reşat Doğru ise konuşmasında Ahilik'in Türk kültürünün bir parçası olduğunu söyledi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Taşkesen ise Ahiliğin bizi biz yapan önemli değerlerimizden biri olduğunu ifade etti. Bu değerlerden 'helal yeme' konusuna dikkat çekmek istediğini ifade eden Vali Taşkesen, "Helal beslenmeyen nesillerin bozulacağı, dolayısı ile toplumu da bozacağı yönünde büyükler tarafından önemli ihtarlar vardır. Bunu da hatırlattıktan sonra hepinizin Ahilik haftasını tebrik ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yılın Ahisi olarak seçilen Semerci Basri Polat'a Ahilik kaftanını TESOB Başkanı Mehmet Bekçi giydirirken Vali Taşkesen plaket takdim etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 4 Bin Kişiye Ahi Pilavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement