Tokat'ta Bayırbucak Türkmenlerine Saldırılara Tepki Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Bayırbucak Türkmenlerine Saldırılara Tepki Eylemi

Tokat\'ta Bayırbucak Türkmenlerine Saldırılara Tepki Eylemi

Tokat'ta, Memur- Sen Şubesi üyeleri tarafından Rusya ve Suriye rejim kuvvetlerinin Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgeye yaptığı saldırılar protesto edildi.

24.11.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta, Memur- Sen Şubesi üyeleri tarafından Rusya ve Suriye rejim kuvvetlerinin Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgeye yaptığı saldırılar protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, 'Bayırbucak Türkmenleri yalnız değildir' pankartı açıp Rusya ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Tuğba Ceylan, Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı bölgeye bombalar yağdığını söyleyerek, "Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi. Grup konuşmanın ardından bir süre daha sloganlar atarak eyleme son verdi.

- Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Bayırbucak Türkmenlerine Saldırılara Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement