Tokat'ta Büyük Hasara Yol Açan Yangının Sebebi Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Büyük Hasara Yol Açan Yangının Sebebi Belli Oldu

Tokat\'ta Büyük Hasara Yol Açan Yangının Sebebi Belli Oldu

Tokat’ta iş yeri ve evlerde meydana gelen büyük çaplı yangının ilk tespitlere göre mangal ateşinden çıktığı kaydedildi.

20.11.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta iş yeri ve evlerde meydana gelen büyük çaplı yangının ilk tespitlere göre mangal ateşinden çıktığı kaydedildi.

Remzi Topçam Caddesi üzerinde bulunan Alaca Apartmanı'nın 3. katında çıkan yangının yandaki binaları sarması sonucu ev ve iş yerleri büyük oranda hasar görmüştü. Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı ilk incelemede yangının Iraklı kiracıların bulunduğu 3. kattın arka balkon kısmında bulunan mangal ateşinden kaynaklandığı tespit edildi. Mangal ateşinden balkondaki eşyalara oradan da tavana sıçraması sonucu meydana geldiği tahmin edilen yangında bir ev tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, binaların alt katında bulunan 5 iş yeri ve evlerde de hasar meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Olay yeri inceleme ekipleri hasar tespit çalışması yaptı.

ESNAF VE EV SAHİPLERİ PERİŞAN OLDU

Büro makinelerinin bulunduğu iş yerinde tahmini zararının 80-100 bin TL civarında olduğunu ifade eden Adem Albayrak, "Hiç bir şey kullanılacak durumda değil. Ahşap bina olduğu için burayı ilk tuttuğumda 6-7 yıl öncesinde sigorta yaptıramamıştım. Zararımızın karşılanması anlamında destek bekliyoruz. Devletimizin büyüklüğünü, yanımızda olduklarını hissetmek istiyoruz" dedi.

Perdecilik yapan Seçkin Yıldırım ise iş yerinde su basması sonucu depo katında yaklaşık 30 bin TL'lik hasar meydana geldiğini ifade ederek, "Belki de yangını en az zararla atlatan esnafız. Bizim dışımızda diğer esnaf ve ev sahiplerinde büyük hasarlar var. Onlara yardımcı olunursa seviniriz. Benim atölyemde müşteriye yetiştirmem gereken işler vardı. Onlar zarar gördü. Duman ve bodrum katta zarar meydana geldi" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Büyük Hasara Yol Açan Yangının Sebebi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement