Tokat'ta Dağıtılan 3 Ton Süt Kapışıldı - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Dağıtılan 3 Ton Süt Kapışıldı

Tokat\'ta Dağıtılan 3 Ton Süt Kapışıldı

Tokat'ta 'Dünya Süt Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlik ardından halka 3 ton süt dağıtıldı. Dağıtım sırasında süt almaya çalışanlar büyük çaba harcadı.

18.05.2015 16:17  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Dünya Süt Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte çok sayıda kişi ve öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan birlik başkanı İlhan Köten, kentte ilk kez bu tür bir etkinlik düzenlendiklerini belirterek, şöyle dedi; "Bugünün amacı toplumda insanlara süt tüketimini daha fazla arttırmak, sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamak. Bununla alakalı son yıllarda hükümetimizin de başlatmış olduğu ciddi bir proje var. Bizde birlik olarak bu projeye destek veriyoruz. Amacımız süt içme oranını artırmak. Avrupa da yıllık kişi başına düşen süt tüketim rakamı 245 litre civarında, ülkemizde bu rakam 180 litre civarında. Son yıllarda hızlı bir şekilde Avrupa'yı yakalamaya çalışıyoruz. İlimize ilk defa böyle bir etkinlik yaptık. Bundan sonra bunu daha geniş alanlara yayacağız."

Konuşmaların ardından öğrenciler arasında çuval yarışı ve halat çekme yarışması düzenlendi.



İZDİHAM ÇIKTI

Etkinliği sonunda Vali Cevdet Can, alana tanker içerisinde getirilen 3 ton sütten poşet içerisinde yer alan birer kilo dağıttı. Vali Can'ın ayrılmasının ardından süt tankerinin çevresini kuşatan vatandaşlar süt almak için birbirleri ile yarıştı. Görevlinin doldurduğu birer kiloluk içi süt dolu poşetleri almak için yoğun çaba sarf eden vatandaşlar küçük çaplı izdihama yol açtı. Bu sırada annelerinin yanında gelen bazı çocukların ağladıkları görüldü. Yaşanan kargaşa dolayısıyla ara verilen dağıtım, bir süre sonra yeniden devam etti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Dağıtılan 3 Ton Süt Kapışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement